Home » Γιορτές » 3ήμερη οδική εκδρομή στην Ξάνθη – Πομακοχώρια 24/12, 28/12, 31/12, 04/01

3ήμερη οδική εκδρομή στην Ξάνθη – Πομακοχώρια 24/12, 28/12, 31/12, 04/01

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άβδηρα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη (250 χλμ)
Αναχώρηση στις 07:30. Αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη και έχοντας κάνει τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στα Άβδηρα, μια πόλη με ζωντανή ιστορία και πατρίδα μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας. Θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2000. Η λίμνη Βιστονίδα στη συνέχεια και η λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος. Ο Αγ. Νικόλαος και η Παναγία που θα προσκυνήσουμε , προστατεύουν όχι μόνο τους ναυτικούς μα και τον πλούσιο υδροβιότοπο μιας λιμνοθάλασσας που είναι πολιτεία των ερωδιών και πατρίδα 262 ειδών πουλιών, ζώνη προστατευόμενη από την συνθήκη Ramsar. Θα γευματίσουμε εξ ίδιων όπου βολέψει το πρόγραμμα και θα καταλήξουμε κατόπιν στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθεροι στη Ξάνθη. Θα περιπλανηθούμε ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά με σαχνίσια και αυλόπορτες με γιασεμιά σε μια πανδαισία αρχιτεκτονικών ρυθμών. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Ξάνθη – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Πομακοχώρια (50 χλμ)
Μετά το πρωινό θα ανηφορίσουμε για το μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας ένα μοναστήρι που πήρε το όνομα του από μια μικρή θαυματουργή εικόνα του 16ου αιώνα όπου η Θεοτόκος περιστοιχίζεται από τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ & Γαβριήλ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται κάτω από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης προς τα Πομακοχώρια. Αρκετά απομονωμένα έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους
την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών τους τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων κατοίκων τους. Σμίνθη, Μίκυ, Γλαύκη, για να καταλήξουμε στον Εχίνο (παλαιοτέρα Σαχιν) που ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εδώ λειτουργεί και μια από τις μουσουλμανικές ιερατικές σχολές (Μεντεσές) στην οποία εκπαιδεύονται μαθητές της μειονότητας της Θράκης. Αφού περιηγηθούμε στο χωριό, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Ξάνθη – Νέστος – Δράμα ( Ονειρούπολη ) – Θεσσαλονίκη (250 χλμ)
Πρωινό. Η διαδρομή μας σήμερα περνάει από την Σταυρούπολη Ξάνθης μπαίνει στο Ν. Δράμας και κατευθύνεται στον Ανατολικότερο κόμβο του το Παρανέστι που είναι ο τελευταίος αξιόλογος ορεινός οικισμός. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο εντυπωσιακό χωμάτινο φράγμα που έχει σχηματίσει μια μεγάλη τεχνητή λίμνη. Είναι το φράγμα Θησαυρού ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Επόμενη στάση μας η Δράμα.
Έντονες συγκινήσεις θα μας προσφέρει το Fun Park της Ονειρούπολης. Ένας κόσμος γεμάτος χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Με μια δρασκελιά θα μπούμε για λίγο στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ φτάνουμε στην πόλη μας έχοντας γνωρίσει και ζήσει για λίγο τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων μιας ιδιαίτερης και ευαίσθητης περιοχής της πατρίδος μας.

Τιμή συμμετοχής: 135€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο / παιδί: 90€ 

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 35€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο Le Chalet 4*.
  • Πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει: Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι
αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής (6€ ανά δωμάτιο). Εορταστικό δείπνο 25€

Facebook