Home » Καλοκαίρι » 6/5ήμερη εκδρομή στην Κεφαλονιά

6/5ήμερη εκδρομή στην Κεφαλονιά

1 ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κυλλήνη – Κεφαλονιά (570 χλμ.)
Συγκέντρωση και στις 06:00 αναχώρηση. Δια μέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού ή Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αθηνών και μέσω Αντιρρίου, Πάτρας, άφιξη στη Κυλλήνη και επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ για να καταλήξουμε στον Πόρο της Κεφαλονιάς, ένα χωριό-λιμάνι με πλούσια βλάστηση στη ΝΑ. πλευρά του νησιού. Κατευθυνόμαστε προς την περιοχή του ξενοδοχείου μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Ληξούρι
Πρωινό και περιήγηση στο γραφικό Ληξούρι, την 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού με το άγαλμα του Λασκαρατου να μας υποδέχεται στην μεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθμός μας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονομάζεται και ‘’Δακρυροουσα’’, γιατί στους σεισμούς του 1867, ενώ δεν γκρεμίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο με δάκρυα στα μάτια. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην ιστορική μονή των Κηπουραίων, η οποία είναι χτισμένη σ’ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90μ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουμε στην διάσημη παραλία Ξι για μπάνιο και γεύμα εξ’ιδιων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Αγ. Γεράσιμος – Σάμη – Φισκάρδο (100 χλμ).
Πρωινό. Η σημερινή μας μέρα θα μας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον Αινο –το βουνό με την πλούσια μαύρη Πεύκη-φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζετε η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όμως του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ημέρα μας θα φτάσουμε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού στο γραφικό λιμανάκι του Φισκάρδου. Πανέμορφο χωριό. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ’ιδιων. Επιστρέφοντας για το ξενοδοχείο μας, θα γνωρίσουμε τη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Θα δούμε τη χερσόνησο του Ασσου με τα παραδοσιακά σπίτια, η μοναδική χερσόνησος, με το κάστρο. Εικόνα που μαγεύει. Λίγο ποιο κάτω η ξακουστή παραλία του Μυρτου. Απεραντο γαλάζιο και πράσινο. Διαδρομή φανταστική. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Αργοστόλι – Κουρκουμελάτα – Αγ. Ανδρέας (60χλμ).
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι. Το αρχαιολογικό μουσείο, το κοργιαλενειο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, τις καταβόθρες [γεωλογικό αξιοθέατο], το φανάρι των Αγ. Θεοδώρων από το 1928, το κάστρο του Αγ. Γεωργίου του 12ου αι, που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα γνωρίσουμε τα χωριά στη νοτιοκεντρικη περιοχή του νησιού. Μαζαράτα, Κουρκουμελάτα, και αφού επισκεφτούμε και τον Άγιο Ανδρέα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Κεφαλονιά – Ιθάκη
Πρωινο. Προαιρετικη εκδρομή για την Ιθάκη. Από Σάμη και παίρνοντας μαζί μας το πούλμαν θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέμορφο γραφικό Βαθύ. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Κεφαλονιά – Κυλλήνη – Θεσσαλονίκη (570 χλμ.)
Πρωινό, και αναχώρηση για Πόρο, επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ για Κυλλήνη. Στάση στην Πάτρα και διαμέσου Ρίου, Ιτέας, Βόλου ή Γρεβενών άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής:

Διάρκεια

Αναχωρήσεις

Τιμή

Επιβ. μονοκλίνου

Παιδί 2-12 σε τρίκλινο

5

20/07, 01/08, 25/08, 03/09

289€

70€

205€

6

329€

90€

230€

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Κυλλήνη – Πόρος – Κυλλήνη.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kourkoumelata 2*.
  • Πρωινό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης,
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων.
Φόρος διανυκτέρευσης (0,50€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση)

Σημείωση: Στο 5ημερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 5η ημέρα

Facebook