Home » Φθινόπωρο » Εσωτερικό » 6ήμερη εκδρομή στα Κύθηρα

6ήμερη εκδρομή στα Κύθηρα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Σπάρτη (690 χλμ.)
Αναχώρηση στις 07.00πμ, στάση για καφέ στη Λάρισα και συνεχίζοντας για Λαμία φτάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου για γεύμα εξ ιδίων και μπαίνουμε στην Πελοπόννησο. Ο δρόμος μας οδηγεί στην πρωτεύουσα του Ν. Λακωνίας τη Σπάρτη, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Σπάρτη – Γύθειο – Κύθηρα
Πρόγευμα. Σήμερα ξεκινάμε για το Γύθειο. Η όμορφη νησιώτικη πολιτεία θα μας γνωρίσει τις ομορφιές της. Το νησάκι Κραναη που ένας μόλος το ενώνει με τη στεριά, ο φάρος και ο πύργος του οπλαρχηγού της επανάστασης Τσανετάκη Γρηγοράκη στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό Εθνολογικό μουσείο Μάνης. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το πανέμορφο νησί των Κυθήρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Κύθηρα
Πρόγευμα. Η φύση προίκισε τα Κύθηρα, με μοναδικές ομορφιές τα τοπία εναλλάσσονται και γεμίζουν τα μάτια με μοναδικές εικόνες. Αρχίζοντας τη γνωριμία μας με το νησί και ξεκινώντας από τη Μυρτιδιά, όπου βρίσκετε η μονή της Παναγίας της Μυρτιώτισσας. Εδώ μέσα στις μυρτιές που έδωσαν στην περιοχή το όνομα της, βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Πανάγιας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και περνώντας από το Λιβάδι-μεγάλο εμπορικό κέντρο με το περίφημο πέτρινο γεφύρι κτισμένο από την αρχή της Αγγλοκρατίας, φθάνουμε στη Χώρα (Κύθηρα), που τη χαρακτηρίζουν τα αρχοντικά και οι πανέμορφες κατοικίες των ευγενών και τη στολίζει η σιλουέτα του Ενετικού κάστρου. Χρόνος ελεύθερος. Καταλήγουμε στο Καψάλη επίνειο της Χώρας. Μπάνιο-γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα στο μικρότερο αλλά ομορφότερο χωριό του νησιού τον Αβλέμονα, με το μικρό καστέλο, μικρό φρούριο που χρησίμευε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Κύθηρα
Πρόγευμα. Σήμερα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με το υπόλοιπο νησί. Μυλοπόταμος. Η πλατεία του Μυλοπόταμου με το καμάρι , η φόνισσα, ο μικρός καταρράκτης και η νεράιδα, το Λαγκάδι με τους νερόμυλους, αποδεικνύουν πόσο απλοχέρη στάθηκε η φύση στις ομορφιές του χωριού. Στην κάτω χώρα με το περίφημο σπήλαιο της Αγ. Σοφίας & το Βενετσιάνικο κάστρο με το λιοντάρι στην πύλη του, θυμίζει την ισχυρή κάποτε δυναστεία του Αγ. Μάρκου. Περνώντας από το Ποταμό (κεφαλοχώρι στο βόρειο τμήμα του νησιού) “Της κυράς το χωριό” ονομάστηκε όταν κτίστηκε εκεί ο ναός της Ιλαριωτισσας για να στεγάσει την εικόνα της Παναγίας με το έντονο βλέμμα που λέγεται ότι την έφεραν από τα Ιεροσόλυμα. Καταλήγουμε σε μια από τις παραλίες του βορείου τμήματος του νησιού, θα απολαύσουμε το μπάνιο μας & θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μπορούμε να διασκεδάσουμε προαιρετικά με τις ευκαιρίες που μας δίνει το νησί. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Κύθηρα – Ελαφόνησος – Σπάρτη
Πρόγευμα. Τελευταίες ξεχωριστές εικόνες θα γεμίσουν τα μάτια μας μέχρι την ώρα που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Νεάπολη. Μας περιμένει η καταπληκτική Ελαφόνησος. Μαγευτική θάλασσα που δεν μπορεί να μην απολαύσουμε το μπάνιο μας και το απόγευμα να συνεχίσουμε το δρόμο μας για την πρωτεύουσα της Λακωνίας τη Σπάρτη. Ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Σπάρτη – Λουτράκι – Θεσσαλονίκη (680χλμ)
Πρόγευμα. Ημέρα επιστροφής. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι, θα συνεχίσουμε και με διάφορες στάσεις για καφέ – γεύμα εξ ιδίων – ξεκούραση, θα επιστρέψουμε στην πόλη μας. Η εκδρομή μας θα έχει τελειώσει άλλα εμείς πάντα θα αναζητούμε τα Κύθηρα.

Τιμή συμμετοχής:

Αναχωρήσεις

Τιμή

Παιδί 3-12 σε τρίκλινο

Επιβ. μονοκλίνου

05/09

309€

250€

80€

 

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο Sparta Inn 3* στην Σπάρτη και Venardos 3* στα Κύθηρα
  • Τα εισιτήρια Γύθειο-Κύθηρα-Νεάπολη/ Νεάπολη-Ελαφόνησος-Νεάπολη
  • Πρωινό
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι
αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διανυκτέρευσης (1,50€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση).

Facebook