Home » Καλοκαίρι » 7/5ήμερη οδική εκδρομή στη Λήμνο

7/5ήμερη οδική εκδρομή στη Λήμνο

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος (150χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μυρινας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Μύρινα – Κάσπακας
Πρόγευμα.Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, με τα παλιά κτήρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιμάνι, ή Ν. Μαδυτος). Θα εχουμε τη δυνατοτητα να επισκεφθουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιμάνι με το λήμνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουμε το ρώσσικο οχυρό της Νταπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αμμώδης, πλήρως οργανωμένη και «βλέπει» προς το Αγιο Ορος και την Χαλκιδική. Θα απολαυσουμε το μπανιο μας, θα γευματισουμε εξ’ ιδιων .Θα επισκεφτούμε τον Κασπακα της Λημνου, ένα από τα μεγαλυτερα και παλαιοτερα χωρια του νησιου. Επιστροφη στο ξενοδοχειο μας. Ξεκουραση.Ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.
3η ημέρα: Ηφαιστία – Καβείριο – Κοντοπούλι – Πλάκα 
Πρόγευμα. Σήμερα εξερευνούμε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. μέρος.Κατα τη διαδρομή μας προς το χωριό Βαρος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν απολιθωμένο κορμό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος του νησίου και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Πρώτος μας σταθμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόμενος σταθμός μας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λήμνου, η Ηφαιστία. Το εντυπωσιακό αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το ακόμα πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου, κερδίζουν το ενδιαφέρον μας εδώ. Στον απέναντι λόφο, ένας ακόμα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου μας περιμένει. Είναι το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Ωρα για μπάνιο στην παραλία της Νευτίνας, που πολλοί θεωρούν την καλύτερη παραλία της Λήμνου. Γευμα εξ’ ιδιων και φεύγουμε για την Πλάκα, το χωριό στην άκρη της χερσονήσου στην Β.Α, Λήμνο. Η θέα από την Πλάκα και ειδικά από το Φάρο αυτό προς την Ίμβρο είναι ανεμπόδιστη, γεγονός που έκανε τους εκδιωγμένους Ίμβριους να ορίσουν την Πλάκα για το ετήσιο αντάμωμά τους. Επιστροφη στο ξενοδοχειο μας. Προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.
4η ημέρα: Κοντιά – Ν. Κουταλη – Πολιόχνη – Μούδρος
Πρόγευμα. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας εκδρομή από νοτιοανατολικά. Θα θαυμάσουμε του ανεμόμυλους του Κοντιά και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποιος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι της Νεας Κουταλη, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας. Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιειας. Συνεχίζούμε για την Πόλιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν μπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά τη Μύρινα, να μην αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Κατευθυνόμαστε προς το γειτονικό Ρωμανού. Ένα χωριό που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Λήμνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, είναι δουλεμένα με τέχνη και μεράκι. Η Παπαϊωάννειος Σχολή (1906), η πανέμορφη πλατεία, το σκαλιστό πέτρινο ηρώο, ο Ναός της Γενέσεως του Χριστού του 1830, τα λαξευμένα στο έδαφος πιθάρια, οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι στα γύρω υψώματα κάνουν το τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό κι ενδιαφέρον .Μας περιμενει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.
5η ημέρα: Λήμνος – Καβάλα – Θεσσαλονίκη (150χλμ.)
Πρόγευμα. Σήμερα μπορουμε να κανουμε προαιρετικά εκδρομή με καραβάκι ( περιπλου του νησιού ή στον Άγιο Ευστράτιο ). Θα ‘εχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε για λίγο τις νότιες παραλίες του νησιού, το Διαπόρι, την πανέμορφη παραλία του Θανου για το τελευταίο μπάνιο της εκδρομής μας. Επιβίβαση στο πλοίο για Καβάλα και από εκεί για την Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής:

Διάρκεια

Αναχωρήσεις

Τιμή

Παιδί 3-12 σε τρίκλινο

Επιβ. μονοκλίνου

5

18/07, 29/08, 05/09

259€

185€

85€

01/08, 08/08

299€

199€

85€

7

18/07

329€

230€

115€

 

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Ifestos 2* στη Μύρινα
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Συνοδό του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνει : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Κρουαζιέρα στους Λειψούς, φόρος
διαμονής (0,50€ ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση)

Facebook