Home » Φθινόπωρο » Εσωτερικό » 8/6ήμερη αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Κρήτης

8/6ήμερη αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Κρήτης

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο –Κνωσός – Γούβες 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όμορφη Κρήτη, και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Μονή Αρκαδίου – Ρέθυμνο μπάνιο – Αργυρούπολη – Φόδελε
Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Ιεράπετρα μπάνιο – Πλάκα Ελούντας – Νησί Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των
λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Φαιστός – Γόρτινα – Μάταλα μπάνιο-Καλυβιανή – Ανώπολη (Κρητικό γλέντι)
Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και κάνουμε στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο .Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι – σόου με 22 χορευτές. Διαν/ση.
5η ημέρα: Χάνια μπάνιο – Γεωργιούπολη
Πρόγευμα, και αναχωρούμε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύμα εξ ιδίων . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το πολύ όμορφο
πρόγραμμα της μέρας μας θα πιούμε τον καφέ μας στην εξαιρετικής ομορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, με σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 μ. από την ακτή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο –διανυκτέρευση..
6η ημέρα: Ενυδρείο – Κοκκίνη Χάνι μπάνιο – Water City
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για Κοκκίνη Χάνι όπου θα επισκεφτούμε το καινούργιο εμπορικό κέντρο με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ελεύθερος χρόνος για αγορές, μπάνιο και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεματικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο)που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη .Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο. Διαν/ση.
7η ημέρα: Ανώγεια – Ζωνιανά – Αγία Πελαγία μπάνιο
Πρόγευμα, και ξεκινάμε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Επόμενος σταθμός μας η γραφική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Χρόνος για μπάνιο, και στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμμουδάρα για προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση – δείπνο – διανυκτέρευση.
8η ημέρα: Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Σήμερα το πρόγραμμα της μέρας μέχρι την ώρα αναχώρησης της πτήσης μας θα είναι της επιλογής σας. Μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να απολαύσετε το μπάνιο σας στην Αμμουδάρα, ή να πιείτε ένα καφέ στα παραλιακά καφέ της Αμμουδάρας, ή ότι άλλο επιθυμείτε. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Καζαντζάκης». Επιστροφή με απευθείας πτήση για την πόλη μας.

Τιμές συμμετοχής:

Διάρκεια

Αναχωρήσεις

Τιμή

Επιβ. μονοκλίνου

Παιδί 2-12 σε τρίκλινο

6

 02/09, 09/09

485€

100€

389€

 

Περιλαμβάνει :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη με Aegean Airlines. (Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο 06:35 – 07:45 και Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη 19:15 – 20:25)
  • Μία αποσκευή έως 23 κιλών & 1 χειραποσκευή έως 8 κιλών
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Vanisko 3* sup. στην Αμμουδάρα 2χλμ. από το Ηράκλειο.
  • Ημιδιατροφή
  • Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει :
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής (1,50€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση), φόρους αεροδρομίων 35€ το άτομο

Σημείωση: Στο 6ήμερο πρόγραμμα παραλείπετε η 7η και 8η ημέρα

 

Facebook