Home » Καλοκαίρι » Εξωτερικό » 4ήμερη εκδρομή Αδριανούπολη – Κωνσταντινούπολη 14-17/06/19

4ήμερη εκδρομή Αδριανούπολη – Κωνσταντινούπολη 14-17/06/19

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αδριανούπολη (390 χλμ)
Αναχώρηση στις 06.00 πμ και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Άφιξη στην Αδριανούπολη νωρίς το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην κλειστή αγορά (Καπαλί τσαρσί), στον παρακείμενο πολυσύχναστο πεζόδρομο με τα ωραία καταστήματα, και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε επίσκεψη στο μεγαλύτερο τζαμί της πόλης, το Σελιμιγιέ. Το απόγευμα θα περάσουμε περπατώντας τις δύο ιστορικές γέφυρες του Τούντζα και του Εβρου, για να βρεθούμε στο προάστιο του Κάραγατς, με τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, τα γραφικά και όμορφα διακοσμημένα καφέ και εστιατόρια στις όχθες των δύο ποταμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Θεοδοσιανά Τείχη – Καπαλί Τσαρσί – Αιγυπτιακή Αγορά 
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Πόλη των πόλεων και η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε παράλληλα με τα Θεοδοσιανά τείχη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για αγορές σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο παζάρι. Στον χρόνο που διαθέτουμε, προτείνουμε επίσκεψη και στην αγορά των μπαχαρικών, την Αιγυπτιακή Αγορά με τα χρώματα και αρώματα της Ανατολής. Νωρίς το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βραδάκι μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει…

3η ημέρα: Βόσπορος – Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ – Αγ. Σοφία – Βασιλική Δεξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος
Πρωινό και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, για να επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Αμέσως μετά ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουμε, και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα, την Του Θεού Αγία Σοφία, και την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Οικουμενικό Πατριαρχείο – Παναγία Βλαχερνών – Ενυδρείο – Θεσσαλονίκη (620χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύμνος το 626 μ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Τιμή συμμετοχής: 185€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 95€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τη διαμονή στο ξενοδοχείο Trakya City 4* στην Αδριανούπολη και στο Nova Plaza Square 4* στην Κωνσταντινούπολη.
  • Πρωινό
  • Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκιπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Facebook