Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 5ήμερη εκδρομή στην Αίγινα

5ήμερη εκδρομή στην Αίγινα

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Πειραιάς – Αίγινα 
Αναχώρηση στις 07.00. Με διάφορες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθοδόν φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στο νησί της Αίγινας. Μας καλωσορίζει ο μικρός κατάλευκος Ναός του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του νησιού, με τα χρώματα τους, σε γήινες αποχρώσεις, να ομορφαίνουν στο ηλιοβασίλεμα. Η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη, γραφική και υποβάλλει περίεργα τον επισκέπτη. Μεταφορά στην Αγ. Μαρίνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.
2η μέρα: Αίγινα
Μετά το πρωινό η πόλη της Αίγινας η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού θα μας γνωρίσει τ’ αξιοθέατα της. Τη βιβλιοθήκη της Αίγινας, το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο, τα σπίτια του ζωγράφου, του Πέππα, του Λυμπεροπούλου και τον πύργο Μαρκέλλου. Τα υπέροχα αρχοντικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι. θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και γνωρίζοντας τα όμορφα χωριά του νησιού θα φθάσουμε στην Παλαιοχώρα και στο Μοναστήρι του Αγ. Νεκτάριου.[γυναικεία Μονή με 14 μοναχές] Θα καταλήξουμε σε μια τουριστική παραλία για μπάνιο. Γεύμα εξ ’ίδιων και ξεκούραση στο ξενοδοχειο μας. Το βράδυ μια βόλτα στη Χώρα με τα αλογάκια και τις άμαξες ή ένας περίπατος στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια ,ανάμεσα στ’ αρχοντικά, τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, τα καταστήματα λαϊκής τέχνης, θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διαν/ση.
3η μέρα: Αίγινα – Αγκίστρι 
Σήμερα μετά το πρωινό σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή στο μικρό νησάκι Αγκίστρι. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος του Αργοσαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο με τα πεύκα ν’ αγγίζουν τα καταγάλανα νερά του. Επιστροφή στην Αίγινα. Διαν/ση.
4η μέρα: Αίγινα (ελεύθερη μέρα) – Πόρος 
Πρωινό. Σήμερα η μέρα μας θα είναι ελεύθερη. Μπορούμε να απολαύσουμε και να χορτάσουμε την υπέροχη θάλασσα , τις όμορφες και ρομαντικές βόλτες, να κάνουμε τις αγορές των αναμνηστικών δώρων μας και γενικά μια μέρα με πρόγραμμα της επιλογής μας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια προαιρετική εκδρομή στον Πόρο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: Αίγινα – Μέθανα – Θεσσαλονίκη 
Αμέσως μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε, στο πλοίο για τα Μέθανα. Ένα μυστικό λιμανάκι που η λέξη γραφικό δεν φτάνει να το περιγράψεις, μια χρωματοθεραπεία σ’ένα σύγχρονο-αρχαίο spa.Τόπος ταυτισμένος τουριστικά με τα ιαματικά λουτρά του, η παραγνωρισμένη μικρή χερσόνησος των Μεθάνων κρύβει πολλές εκπλήξεις. Χρόνος ελεύθερος. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διαφορές απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής:

Ημέρες

Αναχώρηση

Τιμή συμμετοχής

Επιβ. μονοκλίνου

Παιδί 3-12 σε τρίκλινο

5

14/07, 05/09

239,00 €

85,00 €

139,00 €

04/08, 18/08, 25/08

265,00 €

85,00 €

165,00 €

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Galini 2* στην Αγία Μαρίνα
  •  Πρωινό.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (Πειραιά – Αίγινα ,Αίγινα – Μέθανα).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων.
Φόρος διανυκτέρευσης (2€ ανά δωμάτιο)

Facebook