Home » Φθινόπωρο » Εξωτερικό » 5ήμερη οδική εκδρομή στη Βουδαπέστη – Βιέννη 12-16/10/18

5ήμερη οδική εκδρομή στη Βουδαπέστη – Βιέννη 12-16/10/18

1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Σέγκετ

Αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες στα σύνορα συνεχίζουμε το ταξίδι μας διασχίζοντας Σκόπια – Σερβία και αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Σέγκετ, μια όμορφη πόλη κοντά στην Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σέγκετ – Βουδαπέστη

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Δημοκρατίας και το ουγγρικό κοινοβούλιο σε ρυθμό Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Βούδα από την γέφυρα των Λεόντων. Πρώτη μας επίσκεψη ο λόφος των Ψαράδων. Θα δούμε το κάστρο και την εκκλησία του Ματίας στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του GELLERT θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης. Θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο Τσιταντέλα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βιέννη. Στην περιήγηση θα θαυμάσουμε τα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως την Όπερα, το δίδυμα μουσεία, το χειμερινό ακτορικό συγκρότημα των Αψβούργων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το κοινοβούλο, το Δημαρχείο, το παλιό αυτοκρατορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάμματος, την Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα επισκεφθούμε την ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας με τις δύο Ορθόδοξες εκκλησίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Βουδαπέστη. Δείπνο. Ελεύθερο βραδινό (προαιρετική κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Δούναβη). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βουδαπέστη – Νόβισαντ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη Βουδαπέστη για καφέ, φαγητό και ψώνια. Στις 15:00 αναχώρηση για Νόβισαντ. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη, την Αθήνα της Σερβίας. Θα διασχίσουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της πόλης που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον με τα πανέμορφα ιστορικά κτίρια και τις επιβλητικές εκκλησίες. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νόβισαντ – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τι απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής : 240€ κατ άτομο σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 100

Παιδιά από 2-12 ετών 10% έκπτωση στο τρίκλινο των γονέων.

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.

 2. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων.

 3. Ημιδιατροφή.

 4. Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 5. Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.

 6. Τοπικός ξεναγός.

 7. Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 8. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο (κρουαζιέρα Δούναβη, τσιγγάνικα βιολιά).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 1. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

 2. Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

 3. Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

 4. Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

Facebook