Home » Γιορτές » 4ήμερη οδική εκδρομή στους Δελφούς – Αράχωβα 23/12, 27/12, 30/12, 03/01

4ήμερη οδική εκδρομή στους Δελφούς – Αράχωβα 23/12, 27/12, 30/12, 03/01

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Μεταλλευτικό Πάρκο -Δελφοί (375 χλμ )
Αναχώρηση στις 07:00. Μετά από μια στάση για καφέ στην περιοχή της Λάρισας και συνεχίζοντας το δρόμο μας, φτάνουμε στο μεταλλευτικό πάρκο να περιπλανηθούμε στα χνάρια των μεταλλωρύχων, να περπατήσουμε σε πατώματα ηλικίας άνω των 150 εκατομμυρίων ετών και, μάλιστα, σε βάθος 200 μέτρων κάτω από τη γη, να ταξιδέψουμε μέσα στις στοές των μεταλλείων και να πάρουμε μια ιδέα για τις συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων. Απίστευτο να το ζήσει κάποιος. Συνεχίζουμε για τους δημοφιλείς Δελφούς. Tο τοπίο που θα αντικρίσουμε έως ότου φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό θα μας ενθουσιάσει. Καταπράσινες ελατόφυτες πλαγιές και η φύση στα καλύτερα της να αγκαλιάζει τις στροφές του δρόμου, συνθέτουν ένα τοπίο που προκαλεί απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της μικρής πόλης και να γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Δελφοί ( ξενάγηση ) – Λειβαδιά ( 90 χλμ)
Πρόγευμα. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών. Γνωστοί και ως «ομφαλός της γης», αποτελούν το σημείο που ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τους χώρος χαρακτηρίστηκε το 1987 μνημείο της UNESCO. «Απλωμένοι» στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σήμερα, διατηρούν αμείωτο το ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε τη μέρα μας προς τη Λειβαδιά. Πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας με πολλά ενδιαφέροντα. Από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στην πόλη είναι και η Κρύα, περιοχή γεμάτη δέντρα και τρεχούμενα νερά, όπου υπάρχει και πέτρινο θέατρο. Θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Η Λειβαδιά είναι γνωστή ειδικά για τα κρεατικά της, για τα οποία φημίζεται και τα οποία της έχουν χαρίσει μια θέση στο πάνθεον των «must» προορισμών για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επιστρέφουμε στους Δελφούς. Προαιρετικό ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Αράχωβα (25 χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αράχωβα. Τέτοια εποχή το ορεινό χωριό των 2.500 κατοίκων μεταμορφώνεται. Στολίζει όμορφα δέντρα, δρόμους και πλατείες, ανεβάζει την ένταση στη μουσική, επαναπροσδιορίζεται υιοθετώντας σύγχρονα trends σε εμπορικά καταστήματα, bar-restaurant και καφέ, ανάβει σόμπες εξωτερικού χώρου και γενικά παρουσιάζει ανανεωμένη τη βιτρίνα του. Ο κεντρικός δρόμος είναι κατάμεστος, η φιλαρμονική παίζει τα κάλαντα και πολλών κυβικών τζιπ κατευθύνονται προς το χιονοδρομικό του Παρνασσού. Για όσους αντέχουν αναζητώντας ωραία θέα, μπορούν να ανεβούν στο άγνωστο στους πολλούς πυροβολείο, στην πλαγιά πάνω από τον Αϊ-Γιώργη. Εκεί καταλήγουν τα γνωστά 264 σκαλιά που συνδέουν την εκκλησία με την Πλατεία Παπαϊωάννου, με τα ουζερί και την πέτρινη βρύση, ενώ παραδίπλα οι γειτονιές με τα δαιδαλώδη σοκάκια είναι ότι πρέπει για βόλτα. Χρόνος ελεύθερος αρκετός για να τη γνωριμία μας με τον δημοφιλή προορισμό, για τις βόλτες μας και για γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Άμφισσα – Θεσσαλονίκη ( 375χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Άμφισσα την πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας. Θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της Χαρμάνας, της συνοικίας των ταμπάκηδων με ιστορία από την Τουρκοκρατία, και θα πιούμε έναν καφέ στο “Παλιό Καφενέ”, μοναδικό στην Ελλάδα με θεατρική σκηνή, όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του “Θιάσου”. Συνεχίζουμε με διάφορες στάσεις για γεύμα εξ’ ιδίων, καφέ – ξεκούραση και φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής: 235€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο / παιδί: 149€

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 90€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο King Iniohos 4* στους Δελφούς.
  • Πρωινό και εορταστικό δείπνο (ρεβεγιόν) στο ξενοδοχείο
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει: Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι
αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής (9€ ανά δωμάτιο).

Facebook