Home » Καλοκαίρι » Εξωτερικό » 4/5ήμερη εκδρομή στο Γαλάζιο της Ανατολής (Ίμβρος – Τένεδος – Αϊβαλί)

4/5ήμερη εκδρομή στο Γαλάζιο της Ανατολής (Ίμβρος – Τένεδος – Αϊβαλί)

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Τσανακκαλε (480χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.00πμ. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος αστυνομικός και τελωνειακός. Σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από τη Μάδυτο στο Τσανάκκαλε, με το ferryboat. Στην περιήγησή μας στην πόλη του Τσανάκκαλε, θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού του 1890, το Αϊβαλί Τσαρσί (η σκεπαστή αγορά της πόλης) του 1889, το Φατίχ Τζαμί του 1462, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρμένικη εκκλησία του Σούρπ Κεβόρκ του 1863, το Ναυτικό Μουσείο για να καταλήξουμε στο κάστρο Τσιμενλίκ (Kale i Sultaniye), μπροστά στην πολύβουη προκυμαία. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.
2η ημέρα: Αρχαία Τροία – Αϊβαλί – Μοσχονήσια (160 + 160 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων, από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύτιο με τελικό προορισμό το πανέμορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές. Θα περιηγηθούμε στο Αϊβαλί, στα γραφικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά χρωματιστά αρχοντικά με τις λουλουδιασμένες αυλές τους, που σώζονται ακόμη και κοσμούν την πόλη. Ελεύθερος χρόνος στην περίφημη αγορά του Αϊβαλιου που θα σας καταπλήξει ευχάριστα με την ποικιλία της και τις συμφέρουσες τιμές της και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες. Ακολουθεί επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αϊβαλιού. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Τένεδος (40 + 40χλμ.)
Πρωινό αναχωρούμε για την Τένεδο. Δια μέσου Εζίνε (αρχ. Νεανδρία), άφιξη στο Γκεϊκλί, στην ακτή, από όπου θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί της Τενέδου. Ξενάγηση στο ιστορικό της κάστρο χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, περιήγηση στην πόλη της Τενέδου, με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες και επίσκεψη προσκύνημα στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα καθώς επίσης και μια βόλτα στην ανοιχτή αγορά, όπου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κάτω από τη σκιά των πεύκων, οι μικροπωλητές εκθέτουν τα προϊόντα τους. Τελάρα με τα διάσημα σταφύλια της Τενέδου, κρασιά, γλυκά του κουταλιού, λάδι, ελιές και μικρά αναμνηστικά δώρα αποτελούν τα αγαθά προς πώληση, ενώ στα τραπεζάκια που έχουν απλώσει οι μικρές καντίνες κάτω από τα δέντρα, οι ντόπιοι περνούν την ώρα τους πίνοντας τσάι, διαβάζοντας εφημερίδες ή παίζοντας τάβλι με τις ώρες. Η καρδιά του νησιού χτυπά γύρω από την ανοιχτή αγορά, όπου συνωστίζεται καθημερινά πολύς κόσμος, καθώς και επισκέπτες για να ψωνίσουν ή να δροσιστούν, πίνοντας ένα παγωμένο ποτό στην πυκνή σκιά των δέντρων.Επιστροφή, στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Ίμβρος ( 30 + 30 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Ίμβρο. Από το λιμανάκι, θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί. Φθάνουμε στον Άγιο Κήρυκο (Kuzuliman) κατευθυνόμαστε στους Αγίους Θεοδώρους (Zeytinli) το χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Παναγιά (Cianrli) την πρωτεύουσα του νησιού. Επίσκεψη-προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και το Μητροπολιτικό μέγαρο. Χρόνος ελεύθερος στην μικρή αγορά και γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσανάκκαλε, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση.
5η ημέρα: Τσανάκκαλε – Θεσσαλονίκη (480 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος στην πόλη .Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας όπου αφού διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων θα συνεχίσουμε για τα σύνορα των Κήπων . Τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

Ημέρες

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Παιδί 2-12 ετών

5

Από 10/07 και κάθε Τετάρτη

4 Mevsim 3* ή παρόμοιο στο Τσανάκκαλε

185 €

65 €

105 €

Akol 4* ή παρόμοιο στο Τσανάκκαλε

219 €

75 €

125 €

4

Από 11/07 και κάθε Πέμπτη

4 Mevsim 3* ή παρόμοιο στο Τσανάκκαλε

145 €

60 €

85 €

Akol 4* ή παρόμοιο στο Τσανάκκαλε

195 €

70 €

115 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.
  • Ημιδιατροφή.
  • Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Μάδυτος-Τσανάκκαλε και Λάμψακος- Καλλίπολη.

Δεν περιλαμβάνονται :Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την μετάβαση στην Τένεδο ή την Ίμβρο, οι εκδρομείς θα έχουν ελεύθερη ημέρα στο Τσανάκκαλε. Στο 4ήμερο πρόγραμμα, δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στο Αϊβαλί.

Facebook