Home » Πάσχα » Εξωτερικό » 4ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Βόσπορος (βραδινή αναχώρηση)

4ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Βόσπορος (βραδινή αναχώρηση)

1η ηµέρα : Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (630 χλµ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 22:00µµ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουµε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάµε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα µε την ακτή της Θάλασσας του Μαρµαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.
2η ηµέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Καπαλί Τσαρσί – Αιγυπτιακή Αγορά
Φτάνουµε νωρίς το πρωί στην Πόλη και θα επισκεφτούµε την Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, (Μπαλουκλή) όπου σύµφωνα µε τον θρύλο έγινε το θαύµα µε τα ψάρια, την ηµέρα της Άλωσης. Συνεχίζουµε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί µε τα 4.000 καταστήµατα, όπου θα έχουµε ελεύθερο χρόνο για αγορές, χωρίς να παραλείψουµε το απαραίτητο παραδοσιακό «παζάρι». Στον χρόνο αυτό έχουµε την ευκαιρία να κάνουµε την βόλτα µας και στην Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευµα προτείνουµε µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη, περπατώντας στα γραφικά και πολύβουα σοκάκια της λεωφόρου Ιστικλάλ, θα ενθουσιαστείτε…

3η ηµέρα: Βόσπορος – Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ – Αγ. Σοφία – Βασιλική ∆εξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η µέρα µας αρχίζει µε την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισµένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυµάσουµε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας µέχρι την δεύτερη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου, για να επιστρέψουµε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής, στο σηµείο από όπου ξεκινήσαµε. Αµέσως µετά θα επισκεφτούµε το ανάκτορο Ντολµά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωµανών Σουλτάνων, µε τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισµένο στην ακτή του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυµάσουµε και να ξεναγηθούµε, στο θαύµα της αρχιτεκτονικής µέχρι και σήµερα την Του Θεού Αγία Σοφία, και την υπόγεια Βασιλική ∆εξαµενή του Ιουστινιανού µε το ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόµη θα δούµε το Μπλε τζαµί, τον Βυζαντινό Ιππόδροµο µε τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των ∆ελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερµανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέµ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο µε Οριεντάλ µουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ηµέρα: Κωνσταντινούπολη – Οικουμενικό Πατριαρχείο – Παναγία Βλαχερνών – Ενυδρείο – Θεσσαλονίκη 630χλµ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουµενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασµα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύµνος το 626 µ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούµε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εµπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούµε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

Ημερομηνίες

Ξενοδοχεία

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

26/04 – 29/04

29/04 – 02/05

02/05 – 05/05

Atik Palas Nisantasi

129 €

65 €

Le Mirage Nisantasi

135 €

65 €

Eterno πλατεία Ταξίμ

135 €

70 €

Cuento πλατεία Ταξίμ

139 €

75 €

Nova Plaza Square πλατεία Ταξίμ

145 €

80 €

Seminal 4* πλατεία Ταξίμ

155 €

85 €

Avantgarde 4* superior πλατεία Ταξίμ

165 €

90 €

 

Περιλαµβάνονται:

  • Μεταφορές-µετακινήσεις µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο λεωφορείο.
  • Τη διαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό.
  • Συνοδό-αρχηγό του γραφείου µας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

∆εν περιλαµβάνονται: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύµατα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, προτεινόµενο ή εξ’ ιδίων.

Σηµείωση: Το πρόγραµµα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και µε διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωµάτια παραλαµβάνονται µετά τις 14:00µµ.

Για τις αναχωρήσεις της Μεγάλης εβδοµάδας, προβλέπεται µεταφορά στο Οικουµενικό Πατριαρχείο για την Ακολουθία της Ανάστασης και ολοήµερη κρουαζιέρα στον Βόσπορο & τα Πριγκηπόνησα, την Κυριακή του Πάσχα, µε ανάλογη αναπροσαρµογή του ανωτέρω προγράµµατος

Facebook