Home » Πάσχα » Εξωτερικό » 5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Πριγκηπόννησα (βραδινή αναχώρηση)

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη & Πριγκηπόννησα (βραδινή αναχώρηση)

1η ηµέρα: Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (620 χλµ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 22:00µµ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουµε στα σύνορα των Κήπων για τελωνειακό έλεγχο και ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάµε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα µε την ακτή της Θάλασσας του Μαρµαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.
2η ηµέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Καπαλί Τσαρσί – Αιγυπτιακή Αγορά
Φτάνουµε νωρίς το πρωί στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφτούµε την Ι.Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύµφωνα µε τον θρύλο έγινε το θαύµα µε τα ψάρια, την ηµέρα της Άλωσης. Συνεχίζουµε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί µε τα 4.000 καταστήµατα, όπου θα έχουµε ελεύθερο χρόνο για αγορές, χωρίς να παραλείψουµε το απαραίτητο παραδοσιακό «παζάρι». Στον χρόνο αυτό έχουµε την ευκαιρία να κάνουµε την βόλτα µας και στην Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευµα προτείνουµε µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη, περπατώντας στα γραφικά και πολύβουα σοκάκια της λεωφόρου Ιστικλάλ, θα ενθουσιαστείτε…

3η ηµέρα: Βόσπορος – Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ – Αγ. Σοφία – Βασιλική ∆εξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η µέρα µας αρχίζει µε την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισµένου Βοσπόρου όπου, από θαλάσσης, θα θαυµάσουµε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας µέχρι την δεύτερη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αµέσως µετά θα επισκεφτούµε το ανάκτορο Ντολµά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωµανών Σουλτάνων, µε τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισµένο στην ακτή του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυµάσουµε και να ξεναγηθούµε στο θαύµα της αρχιτεκτονικής µέχρι και σήµερα την Του Θεού Αγία Σοφία, και την υπόγεια Βασιλική ∆εξαµενή του Ιουστινιανού µε το ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόµη θα δούµε το Μπλε τζαµί, το Βυζαντινό Ιππόδροµο µε τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των ∆ελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερµανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέµ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο µε Οριεντάλ µουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ηµέρα: Γέφυρα του Βοσπόρου – Χαλκηδόνα – Αγ. Ευφημία – Πριγκηπόννησα 
Μετά το πρωινό περνάµε την πρώτη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου, αλλάζοντας ήπειρο φτάνουµε στην Χαλκηδόνα, την πόλη των «τυφλών»… Ελεύθερος χρόνος στην µεγάλη αγορά της, και επίσκεψη-προσκύνηµα στον Ι. Ναό της Αγ. Ευφηµίας, γνωστής από το θαύµα της στην 4η Οικουµενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας. Συνεχίζουµε για το λιµάνι του Μποσταντζή, από όπου θα πάρουµε το καράβι της ιδιωτικής γραµµής για την προαιρετική µας εκδροµή, στην µαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στο νησί και χρόνος ελεύθερος για βόλτα µε τις άµαξες, όπου θα θαυµάσουµε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις µε τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυµούν προτείνουµε την ανάβαση-προσκύνηµα στο µοναστήρι του θαυµατουργού σε Χριστιανούς και Μουσουλµάνους, Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σηµείο του νησιού, από όπου θα έχουµε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύµα σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη µε το κρατικό πλοίο της γραµµής, και πάνω από το πλοίο θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε τα τρία υπόλοιπα νησιά, και να  αντικρίσουµε πλησιάζοντας, την ολόφωτη νυχτερινή πόλη µε τα υπέροχα φωτισµένα µνηµεία της. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
5η ηµέρα: Κωνσταντινούπολη – Οικουμενικό Πατριαρχείο – Παναγία Βλαχερνών – Ενυδρείο – Θεσσαλονίκη (620 χλµ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουµενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασµα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύµνος το 626 µ.Χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούµε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εµπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούµε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

Ημερομηνίες

Ξενοδοχεία

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

25/04 – 29/04

26/04 – 30/04

01/05 – 05/05

Atik Palas Nisantasi

179€

85 €

Le Mirage Nisantasi

185 €

85 €

Eterno πλατεία Ταξίμ

185 €

95 €

Cuento πλατεία Ταξίμ

195 €

95 €

Nova Plaza Square πλατεία Ταξίμ

205 €

105 €

Seminal 4* πλατεία Ταξίμ

215 €

115 €

Avantgarde 4* superior πλατεία Ταξίμ

225 €

120 €


Περιλαµβάνονται:

  • Μεταφορές-µετακινήσεις µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο λεωφορείο.
  • Τη διαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό.
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου µας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

∆εν περιλαµβάνονται: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύµατα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, προτεινόµενο ή εξ’ ιδίων.

Σηµείωση: : Το πρόγραµµα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και µε διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωµάτια παραλαµβάνονται µετά τις 14:00µµ.

Για τις αναχωρήσεις της Μεγάλης εβδοµάδας, προβλέπεται µεταφορά στο Οικουµενικό Πατριαρχείο για την Ακολουθία της Ανάστασης και ολοήµερη κρουαζιέρα στον Βόσπορο & τα Πριγκηπόνησα, την Κυριακή του Πάσχα, µε ανάλογη αναπροσαρµογή του ανωτέρω προγράµµατος

Facebook