Home » Καλοκαίρι » Εξωτερικό » 5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη – Προύσα 13-17/06/19

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη – Προύσα 13-17/06/19

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (620 χλμ)
Αναχώρηση στις 06.00 πμ και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει…

2η ημέρα: Αγίασμα Παναγίας Βλαχερνών – Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Θεοδοσιανά Τείχη – Καπαλί Τσαρσί – Ασιατική Ακτή – Πριγκηπόνησα 
Πρωινό και επίσκεψη στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύμνος το 626 μ.χ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε παράλληλα με τα Θεοδοσιανά τείχη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Στη συνέχεια θα περάσουμε με το λεωφορείο πάνω από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης θα φτάσουμε στο λιμάνι Μπόσταντζι από όπου θα πάρουμε το καράβι ιδιωτικής γραμμής για την προαιρετική μας εκδρομή στην μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, για να θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι Γιώργη του Κουδουνά με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή με το κρατικό πλοίο της γραμμής στην Ευρωπαική ακτή, έχοντας την ευκαιρία να δούμε πάνω από το κατάστρωμα τα τρία υπόλοιπα νησάκια, και την υπέροχα φωτισμένη πόλη με τα μνημεία της. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βόσπορος – Ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ – Αγ. Σοφία – Βασιλική Δεξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, για να επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ατής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, με τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία, και την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο – Προύσα (190χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στο Φανάρι. Αμέσως μετά αναχωρούμε διασχίζοντας αρχικά την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και αργότερα την τέταρτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με 2682 μ., η οποία ενώνει τις δυο ακτές του κόλπου της Νικομήδειας, θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Προύσα, η οποία είναι χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Άφιξη στην Προύσα και περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού και το περίφημο Ουλού Τζαμί του 1399, για να καταλήξουμε στην πλούσια αγορά με τα γνωστά μπουρνούζια και πετσέτες καθώς και τα ωραία μεταξωτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Προύσα – Θεσσαλονίκη (620χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση μέσω Πανόρμου και Μπίγας με προορισμό τη Λάμψακο για να περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου, και να καταλήξουμε απέναντι, στην Καλλίπολη. Χρόνος ελεύθερος στο λιμάνι. Συνεχίζουμε για τα σύνορα, όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος, και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής: 255€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου 140€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τη διαμονή στα ξενοδοχεία Nova Plaza Square 4* στην Κωνσταντινούπολη και Kervansaray 4* στην Προύσα.
  • Πρωινό και 1 δείπνο στην Προύσα
  • Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

 

Facebook