Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 6ήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08, 02/09

6ήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08, 02/09

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα
Αναχώρηση στις 06.30. Κάνοντας καθ’ οδόν στάσεις για καφέ – ξεκούραση και γεύμα εξ ιδίων, και αφού περάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου, κατευθυνόμαστε προς Τρίπολη για τον απογευματινό καφέ μας. Επόμενος σταθμός μας το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Αγ. Θεοδώρα (120χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη- την Πομπηία της Ελλάδας. Χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου στους πρόποδες του όρους Ιθώμη, είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Επίσκεψη στον καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο και συνεχίζουμε για την Αγία Θεοδώρα μέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Η διαδρομή αποζημιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει. Τα πελώρια δένδρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δημιουργούν δέος στον επισκέπτη. Θα γευματίσουμε εξ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη – Φοινικούντα – Κορώνη (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία (Νοτιοδυτικά).Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Η πριγκίπισσα του Νότου η Πύλος, η ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου. Τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισμένη με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιώτικο οικισμό. Η Καστροπολιτεία της Μεθώνης με το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιμανιού της πόλης. Η Κορώνη αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας και η λιλιπούτεια υπήνεμη και φιλόξενη Φοινικούντα μας περιμένουν. Θα γευματίσουμε εξ ίδιων όπου βολέψει και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Καλαμάτα – Μεσσηνιακή Μάνη – Αρεόπολη – Σπήλαια Δυρού (205χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδρομή μας επιφυλάσσει η σημερινή μέρα, αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Τοπίο ανεπανάληπτο. Σταθμός μας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας μας το σπήλαιο του Δυρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους μας επιφυλάσσει η επίσκεψη μας σε αυτό το σπήλαιο. Γεύμα εξ ιδίων κατά την επιστροφή μας στην γραφικότατη Καρδαμύλη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη παραλία της Καλαμάτας. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Καλαμάτα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας – Καρύταινα (170 χλμ.)
Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, σήμερα είναι από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το λαογραφικό μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσισες βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420 – 410 π.Χ.),ο επονομαζόμενος και Παρθενώνας της Πελοποννήσου. Θα γευματίσουμε όπου βολέψει το πρόγραμμα μας και θα καταλήξουμε στη γραφικότατη Καρύταινα . Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινές εκκλησίες της, δίνουν στο χωριό ένα μεσαιωνικό χαρακτήρα για τον οποίο και ξεχωρίζει. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα : Καλαμάτα – Χώρα – Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφτούμε στη Χώρα το μουσείο όπου φυλάσσονται τμήματα από τις περίφημες τοιχογραφίες του ανακτόρου του Νέστωρα, καθώς και ευρήματα Μυκηναϊκής περιόδου από όλη την Τριφυλία. Συνεχίζουμε το δρόμο μας περνώντας από τα ονομαστά παραλιακά θέρετρα της δυτικής Πελοποννήσου, και μέσω Ρίου – Αντίρριου, και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βραδάκι.

 

Τιμή συμμετοχής: 319€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 100€

Τιμή συμμετοχής για παιδί 3-12 σε τρίκλινο: 219€

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές – περιηγήσεις με πούλμαν του γραφείου μας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kleopatra Inn 3* στη Μεσσήνη
  • Πρωινό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Τα εισιτήρια των πλοίων για Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο και Μονεμβασιά, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διανυκτέρευσης (7,5€ ανά δωμάτιο)

Facebook