Home » Καλοκαίρι » 6ήμερη εκδρομή στην Κρήτη 07-12/07/18

6ήμερη εκδρομή στην Κρήτη 07-12/07/18

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Χαλκίδα – Πειραιάς

Αναχώρηση στις 09:00 το πρωί από την Αριστοτέλους στο άγαλμα του Βενιζέλου. Άφιξη στη Χαλκίδα που το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο της στη Στερεά Ελλάδα. Χρόνος ελεύθερος στην φανταστικό παραλιακό μέτωπο της με τις καφετέριες και τα γνωστά τσιπουράδικα. Στη συνέχεια φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ηράκλειο.

2η ημέρα: Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου – Χανία – Αγία Πελαγία 

Άφιξη το πρωί της επόμενης ημέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη δυτική πλευρά της πόλης. Στους πρόποδες της απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι. Το σημαντικότερο μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Συνεχίζουμε για τα Χανιά που προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα αρχίσουμε την περιήγησή μας από την συνοικία Χαλεπά όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης, που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Βόλτα στο γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη κίνηση, τον βενετσιάνικο Φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας. Επίσκεψη στα ανατολικά των Χανίων, στη χερσόνησο γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Πελαγία όπου βρίσκεται το σύγχρονο ξενοδοχείο μας Blue Bay Resort Hotel χτισμένο σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, με απέραντη θέα στη θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και το βράδυ θα έχουμε ζωντανή μουσική στον χώρο της πισίνας.

3η ημέρα: Ηράκλειο – Κνωσός – Γόρτινα – Μονή Καλυβιανής – Φαιστός – Μάταλα 

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για το Ηράκλειο μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους. Από την πλατεία Ελευθερίας, περπατώντας λίγα λεπτά μέσα από την αγορά της πόλης, φθάνουμε στην πλατεία με τα Λιοντάρια. Ακολουθεί επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης ευρήματα, αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο πινακίδων της Γραμμμμικής Β΄, καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών. Αναχώρηση για την Κνωσό, προκειμένου να θαυμάσουμε τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκηπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α. Συνεχίζουμε για Γόρτυνα, επίσκεψη στα Ρωμαϊκά ερείπια και στον φημισμένο ‘’κώδικα της Γόρτυνας’’. Στη συνέχεια μετά από ένα σύντομο προσκύνημα στην μονή Καλυβιανής θα επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της Φαιστού, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο. Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία 60-70. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνος.

4η ημέρα: Χανιά – Ελαφονήσι 

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση με κατεύθυνση τους πρόποδες του άγριου τοπίου των Λευκών Ορέων και σε μια ονειρική παραλία. Το ταξίδι μας αρχίζει από τα Χανιά με κατεύθυνση προς τα δυτικά έως το Καστέλι και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νότια. Πρώτη στάση η Αγία Σοφία, για μια μικρή επίσκεψη στη μικρή εκκλησία μέσα στο πανέμορφο σπήλαιο από σταλαχτίτες. Επόμενη στάση η Μονή Χρυσσοσκαλίτισσας σε μια μαγευτική τοποθεσία, χτισμένη πάνω σε βράχο όπου περιβάλλεται από θάλασσα. Μετά από λίγο φτάνουμε στο Ελαφονήσι. Το Ελαφονήσι είναι μια μοναδική τροπική παραλία η οποία διαθέτει ρηχά, πεντακάθαρα νερά και χαρακτηριστική ροζ άμμμμο. Σε πολύ μικρή απόσταση περπατώντας μέσα στη λιμνοθάλασσα βρίσκεται το νησάκι Ελαφονήσι. Το ίδιο το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό τοπίο, και ψηφίστηκε από το BBC World News τον Ιούλιο του 2013 ως μία από τις πέντε κορυφαίες μυστικές παραλίες του κόσμου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Επιστρέφοντας σταματάμε για καφέ στα Χανιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνος και το βράδυ θα έχουμε ζωντανή μουσική στον χώρο του αμφιθέατρου.

5η ημέρα: Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Σητεία – Φοινικόδασος

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον γραφικό Άγιο Νικόλαο ή απλά Άγιο, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Η περίφημη λίμνη του Αγίου Νικολάου, γύρω από την οποία είναι χτισμένο το κέντρο της πόλης, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Βρίσκεται στον μεγαλύτερο φυσικό κόλπο της Κρήτης, τον Κόλπο του Μιραμπέλλου, που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της όμορφης θέας (mira bella) που απολαμβάνει κάποιος από την πόλη προς τη θάλασσα. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι, που είναι γεμάτο δραστηριότητα με εστιατόρια και καφετέριες. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην κοσμοπολίτικη Ελούντα, το πολυτελέστερο θέρετρο του νησιού με την παγκόσμιας ακτινοβολίας φήμη του, ελεύθεροι για μπάνιο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το νησάκι Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Το νησί των ζωντανών νεκρών, για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το πανέμορφο Λασίθι. Επίσκεψη της πόλης της Σητείας, γοητευτική κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου. Ολόκληρη η περιοχή διακρίνεται για την αντίθεση του τοπίου, ένας συνδυασμός Μεσογειακού και Αφρικάνικου τοπίου, με τα ψηλά βουνά, τους λόφους και τις κοιλάδες, τα σπήλαια και τις αμμώδεις παραλίες με τους κολπίσκους τους. Συνεχίζουμε για το Βάι το μοναδικό αυτοφυές φοινικόδασος της Ευρώπης, εκεί που τελειώνει το πράσινο, αρχίζει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Ελεύθεροι για μπάνιο ή καφέ στα όμορφα παραδοσιακά καφενεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνος.

6η ημέρα: Ηράκλειο – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Απόπλους για Πειραιά έχοντας περάσει υπέροχα στην πανέμορφη Κρήτη. Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με απαραίτητες στάσεις καθόδων για καφέ και φαγητό.

Tιμή συμμετοχής: 450€

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας.
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4 αστέρων Blue Bay Resort Hotel
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο).
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά, κατά την αναχώρηση σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ4) και στην επιστροφή απλό εισιτήριο.
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει: Ποτά, επιπλέον γεύματα, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ο φόρος διαμονής (η χρέωση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση είναι € 3,00 και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Facebook