Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 7ήμερη εκδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη 22/07, 29/07, 05/08, 19/08, 26/08, 02/09

7ήμερη εκδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη 22/07, 29/07, 05/08, 19/08, 26/08, 02/09

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Νεάπολη (760 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06.30. Στάση για καφέ στο ύψος της Λάρισας και συνεχίζοντας για Λαμία φτάνουμε μέσω Αττικής οδού στον Ισθμό της Κορίνθου για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στην ιστορική Σπάρτη και αμέσως μετά φτάνουμε στη Νεάπολη Λακωνίας όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Νεάπολη – Ελαφόνησο
Πρωινό. Σήμερα η μέρα μας θα είναι σκέτη απόλαυση στην Ελαφόνησο το γοητευτικό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη. Υπέροχες εξωτικές παραλίες, που ανάμεσα τους ξεχωρίζει η παραλία του Σαρακίνο. που αναμφίβολα κλέβει την παράσταση – μια χερσόνησο αγκαλιασμένη από αμμολόφους, με κρυστάλλινα νερά. Χρόνος για να απολαύσουμε το μπάνιο μας και να γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Νεάπολη – Κύθηρα 
Πρωινό. Η φύση προίκισε τα Κύθηρα, με μοναδικές ομορφιές τα τοπία εναλλάσσονται και γεμίζουν τα μάτια με μοναδικές εικόνες. Αρχίζοντας τη γνωριμία μας με το νησί και ξεκινώντας από τη Μυρτιδιά, όπου βρίσκετε η μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Εδώ μέσα στις μυρτιές που έδωσαν στην περιοχή το όνομα της, βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και περνώντας από το Λιβάδι-μεγάλο εμπορικό κέντρο με το περίφημο πέτρινο γεφύρι κτισμένο από την αρχή της Αγγλοκρατίας, φθάνουμε στη Χώρα (Κύθηρα), που τη χαρακτηρίζουν τα αρχοντικά και οι πανέμορφες κατοικίες των ευγενών και τη στολίζει η σιλουέτα του Ενετικού κάστρου. Χρόνος ελεύθερος. Καταλήγουμε στο Καψάλη επίνειο της Χώρας. Μπάνιο-γεύμα εξ’ιδίων. Επομενος σταθμος μας το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη τουριστική Αγία Πελαγία. Το βράδυ μια βόλτα στο μικρότερο αλλά ομορφότερο χωριό του νησιού τον Αβλέμονα, με το μικρό καστέλο, μικρό φρούριο που χρησίμευε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού. Διανυκτέρευση.
4η ημερα: Κύθηρα
Πρωινό. Σήμερα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με το υπόλοιπο νησί. Μυλοπόταμος. Η πλατεία του  Μυλοπόταμου με το καμάρι , η φόνισσα, ο μικρός καταρράκτης και η νεράιδα, το Λαγκάδι με τους νερόμυλους, αποδεικνύουν πόσο απλοχέρη στάθηκε η φύση στις ομορφιές του χωριού. Στην κάτω χώρα με το περίφημο σπήλαιο της Αγ. Σοφίας και το Βενετσιάνικο κάστρο με το λιοντάρι στην πύλη του, θυμίζει την ισχυρή κάποτε δυναστεία του Αγ. Μάρκου.( η επίσκεψη γίνετε προαιρετικά με ταξί ). Περνώντας από το Ποταμό (κεφαλοχώρι στο βόρειο τμήμα του νησιού) “Της κυράς το χωριό” ονομάστηκε όταν κτίστηκε εκεί ο ναός της Ιλαριωτισσας για να στεγάσει την εικόνα της Παναγίας με το έντονο βλέμμα που λέγεται ότι την έφεραν από τα Ιεροσόλυμα. Καταλήγουμε σε μια από τις παραλίες του βορείου τμήματος του νησιού, θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα στο μικρότερο αλλά ομορφότερο μέρος του νησιού τον Αβλέμονα, με το μικρό καστέλο, μικρό φρούριο που χρησίμευε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα : Κύθηρα – Σπήλαια Δυρού – Μεσσηνιακή Μάνη – Καλαμάτα (220 χλμ.)
Πρωινό και μια ξεχωριστή μέρα μας περιμένει σήμερα. Το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας μας, το σπήλαιο του Δυρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους μας επιφυλάσσει η επίσκεψη μας σε αυτό. Συνεχίζοντας τη μέρα μας διασχίζοντας τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Θα γευματίσουμε όπου βολέψει το πρόγραμμα, και θα κάνουμε στάση στην γραφικότατη Καρδαμύλη. Επόμενος σταθμός μας η χιλιοτραγουδιμένη Καλαμάτα, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη – Φοινικούντα – Κορώνη (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία (Νοτιοδυτικά).Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Η πριγκίπισσα του Νότου η Πύλος με την ένδοξη ιστορία της, η Καστροπολιτεία της Μεθώνης, η γραφική Κορώνη, και η λιλιπούτεια Φοινικούντα μας περιμένουν. Θα κάνουμε το μπάνιο μας στην πεντακάθαρη παραλία της Φοινικουντας, και θα γευματίσουμε στην Πύλο .Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε ( προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
7η ημέρα: Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη (680χλμ)
Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε όλη σχεδόν τη δυτική Πελοπόννησο, περνώντας από τις καταπληκτικές παραλίες της και τις πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις της. Θα επισκεφθούμε στη Χώρα το μουσείο όπου φυλάσσονται τμήματα από τις περίφημες τοιχογραφίες του ανακτόρου του Νέστωρα, καθώς και ευρήματα από τους μυκηναϊκούς τάφους. Θα περάσουμε από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Πάτρα, Ρίο – Αντίρριο, και με διάφορες στάσεις για γεύμα εξ’ ιδίων, καφέ και ξεκούραση επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι μας θα έχει τελειώσει άλλα εμείς πάντα θα
αναζητούμε τις εικόνες που μας άφησε η υπέροχη εκδρομή μας.

Τιμή συμμετοχής: 419€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 130€

Τιμή συμμετοχής για παιδί 3-12 σε τρίκλινο: 319€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας .
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία Limira Mare 3* στη Νεάπολη, Venardos 3* στα Κύθηρα, Kleopatra 3* στην Καλαμάτα
  • Πρωινό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη/ Νεάπολη – Ελαφόνησος – Νεάπολη
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.Φόρος διανυκτέρευσης (9€ ανά δωμάτιο)

Facebook