Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 5ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία 21/07, 12/08, 18/08 και 01/09

5ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία 21/07, 12/08, 18/08 και 01/09

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Τρίπολη (650 χλμ.)
Συγκέντρωση στις 07:00 αναχώρηση. Με διαφορες στασεις καθ’οδόν για καφε και γευμα εξ’ ιδιων φθανουμε στην Τριπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου οπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Τρίπολη – Λεβίδι – Βυτίνα – Δημητσάνα – Στρεμνίτσα – Καρίταινα (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την ημερησια πανεμορφη ορεινη εκδρομή μας. Αφου περασουμε το χωριο Καψια, κατευθυνομαστε για το Λεβιδι, στους πρόποδες, σχεδόν, του Μαινάλου. Συνεχιζοντας την διαδρομη μας φθανουμε στο λαμπερο διαμαντι του βουνου,τη Βυτινα. Στο πιο ζωντανό χωριό της Αρκαδίας, η παράδοση μπλέκεται με την πολυτέλεια προσφέροντας μας απολαυστικη χαλαρωση. Επομενος σταθμος μας η Δημητσανα, με πλούσιες ιστορικές μνήμες, με πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καλντερίμια και στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Η ιστορία, οι μύθοι, τα γεφύρια και οι νεροτριβές, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά κειμήλια, τα πέτρινα κτίρια, η άρτια τουριστική υποδομή καθώς και η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα καθιστούν τη Δημητσάνα μια αρχοντική κωμόπολη. Εδώ θα γευματισουμε τις παραδοσιακες νοστιμιες του χωριου και θα συνεχισουμε για τη Στεμνιτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη. Κατευθυνοματε προς Καριταινα, μια επιβλητική πέτρινη πολιτεία η οποία έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακος οικισμός. Υστερα από έναν ομορφο περιπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια παιρνουμε το δρομο για το ξενοδοχειο μας. Χρόνος ελευθερος. Διαν/ση.
3η μέρα : Τρίπολη – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας (170 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας, την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το Λαογραφικό Μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα που έσωσε τους κατοίκους της Αρχαίας Φιγαλείας από την επιδημία πανούκλας που μάστιζε την περιοχή, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου.Θα γευματισουμε εξ’ ιδιων στις παραδοσιακες ταβερνες της Ανδριτσαινας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκουραση. Το βραδυ θα διασκεδασουμε προαιρετικα. Διαν/ση.
4η μέρα : Τρίπολη – Π. Μαλεβή. (90 χλμ.)
Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Πέτρου στην Κυνουρία, που μοιάζει σαν ζωγραφιά στις πλαγιές του Πάρνωνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων, 35 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, κερασιές κ.ά. και αποτελεί κεφαλοχώρι της περιοχής. Περίπου 6 χλμ. από τον Άγιο Πέτρο, φωλιασμένη μέσα στα έλατα του Πάρνωνα, βρίσκεται η Μονή Παναγίας Μαλεβής με την θαυματουργή εικόνα, η οποία αναβλύζει Άγιο Μύρο. Αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και η ίδρυσή της ανάγεται στα 1616, επί της Τουρκοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος στη Μονή, και γευματίζοντας εξ’ ιδίων σε ταβέρνα της περιοχής, επιστρέφουμε στη Τρίπολη στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση – διανυκτέρευση.
5η μερα : Τρίπολη –Χρυσοβίτσι – Λιμποβίσι – Θεσσαλονίκη (690 χλμ.)
Μετα το πρωινό και φεύγοντας από την πόλη, κατευθυνόμαστε προς το Χρυσοβίτσι, χτισμένο στα 1100 μ. σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά. Αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς της Πελοπονήσου. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Κολοκοτρώνης. Επόμενος σταθμός μας το Λυμποβίσι, υψόμετρο 1200 μ. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Εκεί κοντά στις βαθειές δασομένες χαράδρες στέκει το Αρκουδόρεμα με την τόση σημαντική συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα, μα με τα χρόνια ρήμαξε. Σώζεται η εκκλησία της Παναγίας από το 1719 με ωραίες τοιχογραφίες. Λιμποβίσι και Αρκουδόρεμα, έμειναν γνωστά ως « Κολοκοτρωναίικα». Με διάφορες στάσεις καθ’΄οδόν για γεύμα εξ’ ιδίων, καφέ – ξεκούραση φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής: 245€

Επιβάρυνση μονοκλίνου 95€

Τιμή για παιδί 3-21 ετών 175€

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν υου γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείo Arcadia 3* ή Mainalon Resort 3* στην Τρίπολη .
  • Πρωινό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Φόρος διαμονής (6€ ανά δωμάτιο)

Facebook