Home » Φθινόπωρο » Ελλάδα » 4ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία 25-28/10/19

4ήμερη εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία 25-28/10/19

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Τρίπολη ( 650 χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00. Με διάφορες στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στην Τρίπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Τρίπολη – Λεβίδη – Βυτίνα – Δημητσάνα –Στεμνίτσα – Ζάτουνα – Καρύταινα (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια πανέμορφη ορεινή εκδρομή μας. Αφού περάσουμε το χωριά Κάψια και Λεβίδη, φθάνουμε στο λαμπερό διαμάντι του βουνού τη Βυτίνα. Σε υψόμετρο 1033 μ. σε μια κατάφυτη περιοχή θα περπατήσουμε στο Δρόμο της Αγάπης, και στα γραφικά δρομάκια της. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα, με πλούσιες ιστορικές μνήμες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλντερίμια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια καθιστούν τη Δημητσάνα μια αρχοντική κωμόπολη. Εδώ θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές νοστιμιές του χωριού και θα συνεχίσουμε για τη Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεμνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη μεταλλουργία και οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωριών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι ομορφιές της εκδρομής μας δεν τελείωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι στην κορυφή, ( υψομ. 1050 μ. ) Το χωριό είναι τόπος εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόμαστε προς Καρύταινα. Ύστερα από έναν όμορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.
3η μέρα : Τρίπολη – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας ( 170 χλμ.)
Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε προαιρετικά. Διαν/ση.
4η μέρα : Ροεινό – Χρυσοβίτσι – Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Θεσσαλονίκη ( 690χλ.)
Μετά το πρόγευμα, και φεύγοντας από την πόλη, φτάνουμε στο Ροεινό στην καρδιά του δάσους της ελάτης παραδοσιακό χωριό, με μεσαιωνική ιστορία, γραφικό, πανέμορφο, με πολλά νερά. Στόχος μας το Λιμποβίσι, υψόμετρο 1.200. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε με δαπάνες του Αρκάδα, Π. Αγγελόπουλου. Πιο δίπλα, στις βαθιές δασωμένες χαράδρες, στέκει το Αρκουδόρεμα με την τόσο σημαντική συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα που με τα χρόνια ρήμαξε! Λιμποβίσι και Αρκουδόρεμα, έμειναν γνωστά ως Κολοκοτρωναιϊκα. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής:
Hotel ARCADIA 3*, Τρίπολη → 189 €
Hotel MAINALON 3*, Τρίπολη → 199

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής (4,50€ ανά δωμάτιο)

Facebook