Home » Γιορτές » 4ήμερη οδική εκδρομή Ορεινή Κορινθία 24/12, 30/12

4ήμερη οδική εκδρομή Ορεινή Κορινθία 24/12, 30/12

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κόρινθος (520 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06.30. Με διάφορες στάσεις θα φτάσουμε στην Κόρινθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βραδάκι μια βόλτα γνωριμίας με την όμορφη πόλη που μας φιλοξενεί θα καλύψει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Τρίκαλα Κορινθίας – Δόξα – Στυμφαλία – Φενεό Πανόραμα (170 χλμ.)
Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό μας περιμένει σήμερα. Υπάρχει ένας δρόμος που κυκλώνει σχεδόν την ορεινή Κορινθία, χάρη στην Κυλλήνη ή Ζήρεια το βουνό με τις αναπάντεχες κλιματικές αλλαγές, τις πολλές κορυφές και τους ωραίους μύθους. Παράδρομοι οδηγούν στα χωριά της, σε δάση με έλατα ή μαύρη πεύκη και στις μαγικές λίμνες της. Η καρδιά της ορεινής Κορινθίας χτυπάει στη λίμνη Δόξα, και ας είναι τεχνητή, ενώ τη Στυμφαλία αξίζει να τη βλέπεις όσο και να την ακούς! Απολαμβάνοντας όμορφα τοπία, φτάνουμε στα Τρίκαλα, τα τρία χωριά που έχουν καθιερωθεί σαν ένα είδος «τουριστικής πύλης» στην ευρύτερη περιοχή. Ο βασιλιάς Φαρούκ και η βασίλισσα Φρειδερίκη έχουν μείνει στο πρώτο ξενοδοχείο των Άνω Τρικάλων. Ανεβαίνοντας προς τον Κάμπο του Φενεού τα λόγια και οι ιστορίες λιγοστεύουν, το τοπίο καθηλώνει. Φτάνουμε στο Φενεό και ανεβαίνουμε τον στενό κάθετο δρόμο έως την εκκλησία και το Λαογραφικό Μουσείο. Προορισμός της μέρας η λίμνη Δόξα, που δημιουργήθηκε μόλις τη δεκαετία του ’90 προκειμένου να καλύψει αρδευτικές ανάγκες της περιοχής. Τα μαύρα πεύκα γύρω της «γράφουν» υπέροχα! Άνθρωπος και φύση έχουν πετύχει μια αρμονική συνεργασία και συνύπαρξη. Ο δρόμος πάνω από το Μεσσινό επιφυλάσσει μια τελευταία ωραία άποψη του κάμπου όσο πλησιάζουμε στη Στυμφαλία. Φτάνοντας, το τοπίο αλλάζει ριζικά: Το εξαιρετικό Μουσείο της Στυμφαλίας, όπου όλα τα θαυμαστά φαινόμενα της ορεινής Κορινθίας αποκτούν μια εξήγηση. Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων όπου βολέψει το πρόγραμμα και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση, και το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Κόρινθος – Παναγιά Κανδήλα (100 χλμ.)
Πρωινό και αναχωρούμε για το Λεβίδι, κωμόπολη της Αρκαδίας, χτισμένη στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψομ. 850μ., και από εκεί στην Παναγιά Κανδήλα. Σφηνωμένη μέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου, εντυπωσιακή, χτίστηκε όχι εκεί που σκόπευαν οι άνθρωποι, αλλά εκεί που υπέδειξε το Άγιον φως. Έχει μείνει στην ιστορία γνωστή για την προσφορά και την συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, λόγω του οχυρού της θέσης της και της αγωνιστικότητας των μοναχών της. ( το 1937 έγινε γυναικεία Μονή ). Θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων στην περιοχή και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. .
4η ημέρα : Κόρινθος – Ακρόπολη Αρχαίας Κορίνθου – Θεσσαλονίκη (530 χλμ.)
Πρωινό. Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας στον βράχο του Ακροκορίνθου σε ύψος 575μ. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών από όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εκπληκτική. Η νέα πόλη της Κορίνθου, το Λουτράκι, η θάλασσα του Κορινθιακού, αλλά και του Σαρωνικού, οι πεδιάδες της Κορινθίας, και άλλα ανάλογα με την καθαρότητα της ατμόσφαιρας . Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Η περιπλάνηση μας έχει τελειώσει αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις

Τιμή συμμετοχής: 255€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο / 70€ τιμή για παιδί

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 90€

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kalamaki resort 4* στα Ίσθμια
  • Ημιδιατροφή.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών
χώρων. Φόρος διαμονής (9€ ανά δωμάτιο).

Facebook