Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 4/5/6ήμερη εκδρομή στην Πάτμο

4/5/6ήμερη εκδρομή στην Πάτμο

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πειραιάς (540χλμ.)
Αναχώρηση το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το << νησί της Αποκάλυψης>>.
2η ημέρα: Χώρα – Ιερό Σπήλαιο Της Αποκάλυψης – Πατμιάδα Σχολή
Άφιξη στην Πάτμο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, στο οποίο γράφτηκε το κείμενο της Αποκάλυψης από τον Ιωάννη το Θεολόγο το 96 Μ.Χ. Ένας εξαιρετικά σημαντικός προσκυνηματικός χώρος, ανεξαρτήτου θρησκευτικού δόγματος. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα του σπηλαίου μας οδηγεί ασυναίσθητα σε προσευχή και διαλογισμό. Συνεχίζοντας φθάνουμε στη Χώρα – το στολίδι της Πάτμου, όπου κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Με το μοναστήρι να δεσπόζει στην κορυφή της, τα αρχοντικά που το περιτριγυρίζουν και με τη γλυκιά μυρωδιά από τα γιασεμιά, τα γεράνια και τους βασιλικούς είναι άνετα μια από τις ομορφότερες Χώρες των νησιών του Αιγαίου. Επιβεβλημένη η επίσκεψη μας στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που και σήμερα είναι ένα ενεργό κύτταρο της Ορθοδοξίας. Ανεκτίμητα κειμήλια και πνευματικοί θησαυροί έχουν συγκεντρωθεί ανά τους αιώνες. Χρόνος ελεύθερος στην Χώρα για να απολαύσετε τον καφέ σας στις καφετερίες ατενίζοντας το Αιγαίο. Καταλήγουμε σε μια από τις πεντακάθαρες παραλίες του νησιού για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.
3η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς
Πρωινό, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για μια εκδρομή στους Λειψούς. Ύστερα από 50 λεπτά θα βρεθούμε ανάμεσα από την Πάτμο και τη Λέρο. Παραμονή στο νησί για να περιηγηθούμε και να κάνουμε μπάνιο σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Υπάρχουν παντού στο νησί πολλές μικρές εκκλησίες, για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Παναγία του Χάρου για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό (νησιωτικός – βυζαντινός). Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον Ιησού Εσταυρωμένο. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες στιγμές της αγιογραφίας. Γεύμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτμο. Άφιξη, ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. Διαν/ση.
4η ημέρα: Μονή Ευαγγελισμού – Ζωοδόχου Πηγή 
Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Ευαγγελισμού το μεγαλύτερο γυναικείο μοναστήρι του νησιού με εκπληκτική θέα, αφού είναι κτισμένη στην άκρη του βράχου, και η οποία κτίστηκε από τον ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ Νικηφόρο Κρήτα. Συνεχίζουμε για το γυναικείο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που ιδρύθηκε το 1607 από τον ηγούμενο της μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με σκοπό να λειτουργεί σαν καταφύγιο ορφανών, αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συνεχίζουμε τη μέρα μας με μπάνιο, γεύμα εξ’ ιδίων και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.
5η ημέρα: Λάμπη – Κάμπος 
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Σκάλα από εκεί θα συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της ( το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση.
6η ημέρα: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη (540χλμ.)
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις
για ξεκούραση – καφέ – γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στην πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής:

Ημέρες

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Τιμή

Επιβ. μονοκλίνου

Παιδί 3-12 σε τρίκλινο

4

09/09/19

CHRIS 2* Σκάλα Πάτμου

249,00 €

60,00 €

175,00 €

5

27/08/19

EFFIE 2* Σκάλα Πάτμου

295,00 €

75,00 €

195,00 €

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης – Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Κρουαζιέρα στους Λειψούς – Φόρος
διαμονής (0,50€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση).

Σημείωση: Στο 5ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται η 4η ημέρα. Στο 4ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται η 4η και η 5η ημέρα.

 

Facebook