Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 7ήμερη εκδρομή Γύρος Πελοποννήσου

7ήμερη εκδρομή Γύρος Πελοποννήσου

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Δελφοί – Γαλαξίδι – Πάτρα (473χλμ)
Συγκέντρωση και στις 07.00 αναχώρηση. Διέλευση από Λάρισα, Αλαμάνα, Χάνι Γραβιάς, Άμφισσα και άφιξη στους Δελφούς, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχώρηση και στάση για γεύμα προαιρετικά στο Γαλαξίδι. Μέσω Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Ρίου άφιξη στη Πάτρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αχαΐας και επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.
2η ημέρα: Πάτρα – Διακοφτό (οδοντωτός) – Μέγα Σπήλαιο – Αγ. Λαύρα – Καλάβρυτα – Ολυμπία (220χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση μέσω Αιγίου για το Διακοφτό απ΄όπου προαιρετικά θα πάρουμε τον γραφικό οδοντωτό (ο μουτζούρης πρωτοέκανε την διαδρομή το 1896 και από το 1996 ξαναξεκίνησε), που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, τοπίο με ιδιαίτερη ομορφιά και φτάνει μέχρι τα Καλάβρυτα. Άφιξη στην ιστορική κωμόπολη, περιήγηση και επίσκεψη στην Μονή της Αγίας Λαύρας και το Παρεκκλήσι όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης του ΄21. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, «κολλημένο» πάνω σε βράχο σε τοπίο με σπάνια ομορφιά. Άφιξη στην Ολυμπία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.
3η ημέρα: Ολυμπία – Πύλος – Μεθώνη – Καλαμάτα – Σπάρτη (280χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το εντυπωσιακό κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα επιβλητικότερα της Ελλάδας. Ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε την όμορφη ιστορική πολιτεία της Πύλου με το έντονο νησιώτικο χρώμα και το νιόκαστρο με υπέροχη θεά στη νήσο Σφακτηρία. Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας όπου θα δούμε το κάστρο και την παλιά πόλη, την εκκλησία της Υπαπαντής και την ιστορική εκκλησία των Αγ. Αποστόλων. Αναχώρηση για Σπάρτη, την πρωτεύουσα της Λακωνίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.
4η ημέρα: Μάνη – Πύργος Δυρού – Γύθειο – Μονεμβασιά – Σπάρτη (175χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Περνώντας το μανιάτικο χωριό Δυρός θα επισκεφτούμε τα περίφημα σπήλαια. Στη συνέχεια μέσω Γυθείου, παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, φτάνουμε στην πανέμορφη Μονεμβασιά, χτισμένη σ΄ ένα πελώριο βράχο μέσα στη θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την βυζαντινή και βενετσιάνικη καστροπολιτεία, την μοναδική θέα και την ομορφιά του τοπίου. Χρόνος για καφέ. Επιστροφή στην Σπάρτη. Διαν/ση.
5η ημέρα: Μυστράς – Τρίπολη – Επίδαυρο – Τολό 
Πρωινό και ξεκινάμε για περιήγηση στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία Μυστρά. Συνεχίζοντας μέσω Τρίπολης, (γνωστή με το όνομα Τριπολιτσά, η οποία υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του Αγώνα του 1821), φθάνουμε στην Αρχαία Επίδαυρο, όπου θα θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο και θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο. Άφιξη στο Τολό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.
6η ημέρα: Τολό – Ύδρα – Σπέτσες 
Πρωινό και αναχώρηση για ημερήσια προαιρετική εκδρομή με τοπικό καράβι για Ύδρα και Σπέτσες. Άφιξη στις Σπέτσες στο νησί της Μπουμπουλίνας, με το γραφικό του λιμανάκι τις όμορφες ταβέρνες και τα παϊτονάκια. Θα επισκεφτούμε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, την Κοργιαλένειο Σχολή και το μουσείο των Σπετσών. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης ή να κάνετε βόλτα με παϊτόνι. Συνεχίζουμε για την περίφημη ΄Υδρα με την ιστορική της αρχιτεκτονική, άριστα διατηρημένη, φημισμένη για τις μεταφορές που γίνονται με τα γαϊδουράκια. Στο νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αρχοντικό του Τομπάζη, του Κουντουριώτη, του Βουδούρη, καθώς επίσης και τη Μητρόπολη (17ος αιώνας) με το μαρμάρινο καμπαναριό, το Μουσείο της Ύδρας, και την προτομή του Μιαούλη. Ελεύθερος χρόνος για να τριγυρίσετε στα στενά δρομάκια της χώρας, να κάνετε μία βόλτα στις ανηφόρες του νησιού με τα γραφικά γαϊδουράκια και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του νησιού. Επιστροφή στο Τολό, και ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.
7η ημέρα: Τολό – Ναύπλιο – Μυκήνες – Θεσσαλονίκη (650χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ανάβαση στο βράχο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα και ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για Μυκήνες και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Αναχώρηση για τον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη μέσω Λάρισας με στάσεις καθ’οδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Παιδί 3-12 σε τρίκλινο

21/07, 28/07, 04/08, 11/08, 18/08, 25/08, 01/09

Antonios 4* Ολυμπία, Astrir 4* Πάτρα, Sparta In Σπάρτη, Pitsakis club 3* Τολό

359,00 €

110,00 €

265,00 €

Antonios 4* Ολυμπία, Astrir 4* Πάτρα, Menelaion 3* sup. Σπάρτη, Pitsakis club 3* Τολό

379,00 €

120,00 €

279,00 €

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας .
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Πρωινό + 2 δείπνα στο Τολό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, σπηλαίων και αρχαιολογικών χώρων, το εισιτήριο του καραβιού για Ύδρα και Σπέτσες ,Πόρος και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διανυκτέρευσης.

 

Facebook