Home » Γιορτές » 3-4ήμερη οδική εκδρομή Γύρος Πηλίου

3-4ήμερη οδική εκδρομή Γύρος Πηλίου

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πορταριά – Μακρυνίτσα – Χάνια – Βόλος (235χλμ.)
Αναχώρηση στις 08.00. Άφιξη στο Πήλιο, πρώτη στάση στην όμορφη Πορταριά και συνεχίζουμε για Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Βόλου, με την υπέροχη θέα στον Παγασητικό και τα Πηλιορίτικα σπίτια, περίπατος στα καλντερίμια και στην όμορφη πλατεία με την πανοραμική θέα του Βόλου. Στάση στα Χάνια με τα θαυμάσια κτίρια και τις γραφικές ταβέρνες όπου θα γευματίσουμε προαιρετικά. Συνεχίζουμε για την πόλη του Βόλου όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα περίπατος στην όμορφη πόλη του Βόλου. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο στα γραφικά ταβερνάκια. Διαν/ση.
2η ημέρα: Βόλος – Τσαγκαράδα – Κυσσός – Ζαγορά (125χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την Τσαγκαράδα, χωριό πνιγμένο στα πλατάνια με όμορφες πλακόστρωτες πλατείες όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τον Κυσσό όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ.Μαύρας η οποία είναι η σπουδαιότερη βασιλική του Πηλίου. Τέλος άφιξη στη Ζαγορά το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνοσχολείο, σχολείο των Ρήγα Φεραίου και του Άνθιμου Γαζή, την εκκλησία της Αγ. Κυριακής, την βιβλιοθήκη και την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν. Διαν/ση.
3η ημέρα : Βόλος – Άφυσσος – Αργαλαστή – Τρίκερι (160χλμ.)
Πρωινό και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το Νότιο Πήλιο. Στην καταπράσινη, ανθοστόλιστη με ήρεμα νερά Άφυσσο θα πιούμε το καφεδάκι μας και θα δροσιστούμε από το νερό που αναβλύζει από την πηγή που ήπιαν κατά την παράδοση οι Αργοναύτες. Περνώντας από το Κεφαλοχώρι του Νοτίου Πηλίου την Αργαλαστή με το εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του αιώνα μας το καμπαναριό ρολόι της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων φτάνουμε στη Μηλίνα. Απέναντι από το νησάκι Άλατος ένας μικρός παράδεισος. Μια πανδαισία χρωμάτων σ ένα παράξενο ανακάτεμα. Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα το Τρίκερι. Ένα δείγμα της πολυμορφίας του Πηλίου, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιώτικου οικισμού. Χρόνος για μια περιήγηση και φαγητό εξ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.
4η ημέρα: Βόλος – Τραινάκι Πηλίου – Μηλιές – Βυζίτσα – Θεσσαλονίκη (265χλμ.)
Πρωινό και μετά από μία όμορφη διαδρομή φτάνουμε στα Άνω Λεχώνια όπου θα πάρουμε προαιρετικά το φημισμένο τρένο του Πηλίου, το οποίο ξεκίνησε πριν 100 χρόνια σχεδιασμένο από τον Εβαρίστο ντε Κίρικο, σταμάτησε το 1973 και από το 1996 μέχρι σήμερα κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχόνια – Μηλιές. Η Μηλιές είναι από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου και πατρίδα του Άνθιμου Γαζή. Επίσης θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Παμμεγιστών Ταξιάρχων η οποία χτίστηκε το 1741 και είναι η μοναδική εκκλησία της Ελλάδος με την καλύτερη ακουστική όπου θα δούμε και τις υπέροχες μεταβυζαντινές αγιογραφίες και το επιχρυσωμένο τέμπλο. Στάση για καφέ στη κοντινή Βυζίτσα, η οποία έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός, χάρη στους πανέμορφους πύργους Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και τα ωραία αρχοντικά. Τέλος άφιξη στα Καλά Νερά όπου θα γευματίσουμε προαιρετικά .στις παραλιακές ταβέρνες. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις για καφέ – ξεκούραση φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής:

Ημέρες

Αναχώρηση

Τιμή

Παιδί

Επιβ. Μονοκλίνου

4

23/12, 27/12, 30/12, 03/01

195 €

105 €

75 €

3

24/12, 28/12, 31/12, 04/01

135 €

80 €

55 €

 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο Nefeli 3*.
  • Πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα και ότι αναφέρεται ως
προαιρετικό. Φόρος διαμονής (1,50€ ανά διανυκτέρευση / δωμάτιο). Εορταστικό δείπνο 25€ κατ άτομο

Σημείωση: Στην 3ημερη εκδρομή δεν δεν πραγματοποιείται το πρόγραμμα της 3ης ημέρας.

Facebook