Home » Καλοκαίρι » Εξωτερικό » 8ήμερη οδική εκδρομή Πανόραμα Πολωνίας

8ήμερη οδική εκδρομή Πανόραμα Πολωνίας

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Νόβι Σαντ (690 χλμ.)
Συγκέντρωση στις 05:30 και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Περνώντας έξω από το Νις και Βελιγράδι με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη αργά το απόγευμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια σύντομη επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία.
2η ημέρα: Νόβι Σαντ -Βουδαπέστη (περιήγηση πόλης) – Κρακοβία (650 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και περιήγηση στην μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγ. Ματία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Αφήνοντας πίσω μας το στολίδι του Δούναβη και μέσω Σλοβακίας φτάνουμε στην Κρακοβία αργά το απόγευμα. Η πρωτεύουσα της Σιλεσίας, μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, το κέντρο της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ιστορίας της Πολωνίας βρίσκεται κτισμένη 1000 χρόνια στις όχθες του ποταμού Βιστούλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης.
3η ημέρα: Κρακοβία (περιήγηση πόλης) – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα (17+17 χλμ.)
Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας. Είναι μια από τις λίγες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους και η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν τη πιο δελεαστική πόλη. Η Κρακοβία, παραμένει το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας και ουσιαστικά ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ», είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία και από το 1978 έχουν ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Τα αλατωρυχεία της αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη.
4η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Λούμπλιν – Βαρσοβία (395 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Άουσβιτς. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, όπου έχασαν τραγικά τη ζωή τους εκατομμύρια Ισραηλίτες. Έπειτα θα καταλήξουμε στο Λούμπλιν, το οποίο κατά καιρούς έχει χαρακτηρίστει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ξεχωριστής μεσαιωνικής ομορφιάς της παλιάς πόλης. Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, εκεί δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας. Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας από το κάστρο, από την πύλη Grodzka. Συνεχίζουμε για τη Βαρσοβία . Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνίας .
5η ημέρα: Βαρσοβια (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης που γνώρισε όσο κάνεις άλλος τις θηριωδίες των Ναζί . Πρώτος σταθμός το πάρκο LAZIENSKI (θερινά ανάκτορα του αυτοκράτορα Πονιατόφσκι ) έκτασης 750 στρεμμάτων και στη συνέχεια αφού περάσουμε από το μνημείο της εξέγερσης θα δούμε το σπίτι της Κιουρί και την πανέμορφη παλιά πόλη καταλήγοντας στο παλάτι και την μοναδική εκκλησία της Αγίας Άννας. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα συνεχίσουμε την βόλτα μας περνώντας την λεωφόρο Nowy swiat, οπού θα δούμε το άγαλμα του Κοπέρνικου, το μουσείο του Σοπέν, τα προεδρικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, την εκκλησία των καρμελιτών και πολλά αλλά για να καταλήξουμε στο κέντρο της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και επιστροφή στο ξενοδοχείο εξ ιδίων .
6η μέρα: Βαρσοβία– Βρότσλαβ (περιήγηση πόλης) (349 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Wroclaw το δεύτερο οικονομικό κέντρο της χώρας, με αξιόλογη βιομηχανία. Στην περιήγηση της όμορφη πόλης, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ, με 12 νησάκια, 130 γέφυρες, καταπράσινα μεγάλα πάρκα και γοτθικά πολύχρωμα κτίρια. Θα δούμε επίσης το νησί του καθεδρικού ναού , τα πανεπιστήμια, τους διάσημους νάνους της περιοχής και θα καταλήξουμε στην πολύχρωμη πλατεία Ρίνεκ, όπου βρίσκεται το παλιό δημαρχείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7η μέρα: Βρότσλαβ – Νόβι Σαντ (795χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Νόβι Σαντ. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
8η μέρα: Νοβι Σαντ – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη (690 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου θα δούμε το φρούριο Kalemegdan, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, την όπερα , την πλατεία δημοκρατίας και το κοινοβούλιο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

Αναχωρήσεις

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Παιδί 2-12 ετών

20/07, 23/08, 21/09

399 €

175 €

245 €

03/08, 11/08, 01/09

429 €

205 €

245 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία Sole Mio 4* στο Νόβι Σαντ, Metropolo Golden Tulip 4* στην Κρακοβία, Mercure Grand 4* στη ΒΑρσοβία, Haston 4* στο Βρότσλαβ.
  • Πρωινό (επιβάρυνση ημιδιατροφής 80€)
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Δημοτικός φόρος: 14€ κατ’ άτομο. Check points: 10€ κατ’ άτομο. Επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.
.

Facebook