Home » Πάσχα » Εξωτερικό » 4ήμερη εκδρομή στη Ρουμανία 6-9/4/18

4ήμερη εκδρομή στη Ρουμανία 6-9/4/18

 1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Προμαχώνα – Κουλάτα. Μέσω Βουλγαρία και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, αφού περάσουμε περιφερειακά από Σόφις – Πλέβεν – Ρούσε, φθάνουμε στον ποταμό Δούναβη, φυσικό σύνορο Βουλγαρίας – Ρουμανίας (Τζιόρτζιο). Διέλευση γέφυρας φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες και κατευθυνόμαστε προς το Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βραδινό φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την επίσημη ξενάγηση στο αρχοντικό και γραφικό Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το αποκαλούν. Θα δούμε το ναό της μουσικής, το Ατένεουμ , την αψίδα του θριάμβου, την Πατριαρχική εκκλησία την Όπερα, και το μουσείο φυσικής Ιστορίας κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντιμπόβιτσα, στην πεδιάδα του Δούναβη είναι μία από τις γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Μοντέρνα και κομψά κτίρια, άνετοι μεγάλοι δρόμοι, τα περίχωρα με τα δάση και τις λίμνες δίνουν ένα πολύ γραφικό χρώμα που θα μαγέψει τον επισκέπτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Χωριού όπου εκεί θα δούμε σε ένα υπαίθριο χώρο συγκεντρωμένα όλα τα αξιοθέατα της πόλης όπως επίσης και πολλά κτίσματα διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Το απόγευμα ελεύθερο στους εκδρομείς για να περπατήσετε στη λεωφόρο Μαγκέρου ή να κάνετε τα ψώνια σας στα καταστήματα του Βουκουρεστίου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Λειτουργία της Αναστάσεως στο Πατριαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Αναστάσεως, μαγειρίτσα (αν τακτοποιηθεί). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουκουρέστι – Σινάια – Μπρασόβ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ημερήσια εκδρομή μας στο Μπρασόβ και την Σινάια. Πρώτη στάση μας η γραφική Σινάια. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό ανάκτορο Χοετζολερν των Βασιλειάδων της Ρουμανίας και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη. Λίγος χρόνος στην διάθεση των εκδρομέων για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το θαυμαστό αυτό τουριστικό θέρετρο. Συνεχίζουμε για Μπρασόβ αφού επισκεφθούμε πρώτα στο Μπραν τον Πύργο του Δράκουλα. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο για την αναμφίβολα πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, τη πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φαγητό το μεσημέρι σε κάποια γραφική ταβέρνα στην Πιάνα στο οροπέδιο των Νοτίων Καρπαθίων, για να απολαύσουμε Τρανσυλβανικές γεύσεις με τοπικό κρασί. Ξενάγηση – περιήγηση στο κέντρο της πιο κοσμοπολίτικής πόλης των Βαλκανίων. Αργά το απόγευμα ξεκινάμε για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

μέρα: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την επιστροφή. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό και συνεχίζουμε για Προμαχώνα, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής: 229 € κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια
Διαφορά μονοκλίνου: 80 €
Παιδιά: Α) από 4 – 12 ετών στο δωμάτιο των γονέων τους 159.00 €
Β) από 2 – 4 ετών μόνο θέση στο πούλμαν: 70 €
Περιλαμβάνει:
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.

  • Διαμονής σε ξενοδοχείο επιλεγμένο από το γραφείο μας με ημιδιατροφή, 3 πρωινά και 3 φαγητά.

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

  • Ασφάλιση αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.

  • Επίσημο ξεναγό.

  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Τα επιπλέον γεύματα, ποτά φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται σαν προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημείωση:

  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

  • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

  • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Διαβατήριο εν ισχύει ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες

Facebook