Home » Πακέτα προσφορών » 3ήμερη οδική εκδρομή στη Σαμοθράκη 31/08-02/09/18

3ήμερη οδική εκδρομή στη Σαμοθράκη 31/08-02/09/18

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 08:30. Με καθοδόν στάση στη Μουσθένη για καφέ, άφιξη στο Πόρτο Λάγος. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγ. Όρους) και το παρεκκλήσι Παναγίας Παντάνασσας κτισμένα πάνω σε δύο μικρά νησάκια της λιμνοθάλασσας. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επιβίβαση στο καράβι και στις 15:00 αναχώρηση για το νησί της Σαμοθράκης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο στο πιο ορεινό χωριό της Σαμοθράκης, τον Προφήτη Ηλία, των 200 κατοίκων, το οποίο φημίζεται για το περίφημο κατσίκι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σαμοθράκη

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το λεγόμενο «Στασίδι», ένα σύγχρονο μνημείο – προσκύνημα που κατασκευάσθηκε σε ανάμνηση του περάσματος του Αποστόλου Παύλου από το νησί. Επίσκεψη και προσκύνημα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Συνεχίζουμε για την Παλαιόπολη, επίνειο και μυστηριακό κέντρο κατά την αρχαιότητα, παραλιακός οικισμός σήμερα, στους πρόποδες του όρους Σάος. Αποτελεί το αρχαϊκό και ελληνιστικό κέντρο του νησιού, όπου και σώζονται τα ερείπια της Αρχαίας Πόλης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών. Εκεί βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος που συνδέθηκε άρρηκτα με τα «μυστήρια της Σαμοθράκης». Ο χώρος αυτός θυμίζει Δελφικό τοπίο, πνιγμένος μέσα στα πλατάνια και στις πικροδάφνες. Εκεί είναι που γίνονταν τα Καβύρεια Μυστήρια, εφάμιλλα των Ελευσινίων, με σκοπό κατά πάσα πιθανότητα την εξασφάλιση της μεταθανάτιας ζωής. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για τις φημισμένες «Βάθρες» της Σαμοθράκης. Είναι ένα πλήθος πηγών, οι οποίες κατεβαίνουν ακτινωτά από το βουνό και σχηματίζουν πολλούς μικρούς καταρράκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους δημιουργούν μικρές φυσικές πισίνες μέσα στα βράχια. Οι πιο φημισμένες βάθρες είναι οι βάθρες του ποταμού Τσιβδογιάννη, κοντά στα Θέρμα, όπου εκεί βρίσκεται και το σημείο εκκίνησης για την ανάβαση στο όρος Σάος. Αναχώρηση για την Άνω Μεριά της Σαμοθράκης. Είναι οικισμός με περίπου 50 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού, που είναι και το πιο αραιοκατοικημένο. Συνεχίζουμε για την παραλία των Κήπων. Είναι η μεγαλύτερη και πιο απομακρυσμένη παραλία της Σαμοθράκης. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα επισκεφθούμε την Χώρα, που την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν! Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των “αϊτσένιων” οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαμοθράκη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Αναχώρηση για την Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσετεαι στην ομώνυμη εκκλησία. Επίσκεψη – προσκύνημα στην Παναγία την Καμαριώτισσα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους στις 11:00 για Αλεξανδρούπολη. Στάση για γεύμα στην Καβάλα. Φθάνοντας στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Τιμή συμμετοχής: 155€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνει:

  • Τις μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας

  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στην Σαμοθράκη

  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

  • Πρωινό.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Τα επιπλέον γεύματα, τις εισόδους αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Facebook