Home » Φθινόπωρο » Εσωτερικό » 3ήμερη οδική εκδρομή στη Σιάτιστα – Σαμαρίνα – Σμίξη 26-28/10/18

3ήμερη οδική εκδρομή στη Σιάτιστα – Σαμαρίνα – Σμίξη 26-28/10/18

1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Σαμαρίνα – Σμίξη – Σιάτιστα. ( 302χλμ.)
Συγκέντρωση και στις 07.00 αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη Δ. Μακεδονία. Γη ευλογημένη με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, κρύβει ανεκτίμητους θησαυρούς. Κατευθυνόμαστε προς τα Γρεβενά, με σκοπό, κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή να φθάσουμε στη Σαμαρίνα. Οι Μαυροναίοι, η Αλατόπετρα – το παλιό Τούζι, το Πολυνέρι, το Πανόραμα και η Λάβδα, διεκδικούν μερίδιο του τουρισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή. Και φθάνουμε στη Σαμαρίνα, το πιο ονομαστό βλαχοχώρι της Πίνδου, βρίσκεται κτισμένη σε ύψος 1500 μέτρων στις ανατολικές υπώρειες του Σμόλικα. Η εντύπωση της Σαμαρίνας από μακριά είναι καταλυτική, ένα μεγάλο κεφαλοχώρι που κάποτε στις δόξες του ήταν μια ορεινή πολιτεία! Σημαντικό προσκύνημα στο κέντρο του χωριού η εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς (1834), που στη στέγη του ιερού της έχει φυτρώσει ένα δένδρο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το γραφικό χωριό. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας και περνώντας από τους Φιλιππαίους φθάνουμε
στη Σμίξη. Πέτρινα σπίτια, λιθόκτιστες κρήνες, το παλιό σχολείο και οι μεταβυζαντινές εκκλησιές συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο, το οποίο σε συνδυασμό με τη γευσιγνωσία της ντόπιας κουζίνας, προσφέρουν ιδιαίτερες εμπειρίες. Καταλήγουμε στην Σιάτιστα,- το μαργαριτάρι των βουνών – όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, και χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση
2η μέρα : Σιάτιστα – Καστοριά. ( 100 χλμ. )
Πρωινό και αναχωρούμε για την Καστοριά την « πρωτεύουσα της γούνας », με την πανέμορφη λίμνη, τα παλιά αρχοντικά της με την αξιόλογη αρχιτεκτονική και τις 74 εκκλησιές. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην γραφική πόλη και για γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στη Σιάτιστα για να γνωρίσουμε τη μικρή πόλη που μας φιλοξενεί. Επιβλητική και αγέρωχη χτισμένη στα 900 μέτρα, η Σιάτιστα είναι μοναδική. Η ιστορία της πλούσια και ελκυστική, παρούσα σε κάθε σου βήμα. Με τα μοναδικά αρχοντικά να μαρτυρούν την ακμή και την προκοπή του 17ου και του 18ου αιώνα όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην τέχνη, την καλαισθησία, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Τα αρχοντικά της πόλης (πάνω από πενήντα, εκ των οποίων κάποια επισκέψιμα), κτισμένα σαν κάστρα εντυπωσιάζουν με τον εσωτερικό τους διάκοσμο. Οι εκκλησιές της, το παλαιοντολογικό μουσείο και γενικά όλη η εικόνα, μας προσφέρει το ανεπανάληπτο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.
3η μέρα : Σιάτιστα – Νυμφαίο – Θεσσαλονίκη ( 275χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Νυμφαίο, τον διατηρητέο οικισμό που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το χρώμα και την αρχιτεκτονική της δυτικής Μακεδονίας. Θα επισκεφθούμε το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και θα ενημερωθούμε για την αρκούδα στον Αρκτούρο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων, για να περπατήσετε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να δείτε τα παλιά αρχοντικά. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής: 105 € το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 30€

Περιλαμβάνει :

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Αρχοντικό 3*
  • Πρωινό .
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής (3€ το δωμάτιο).

Facebook