Home » Πάσχα » Εξωτερικό » 3/4ήμερη εκδρομή στη Σόφια & Φιλιππούπολη

3/4ήμερη εκδρομή στη Σόφια & Φιλιππούπολη

1η ηµέρα: Θεσσαλονίκη – Σόφια (310 χλµ)

Αναχώρηση στις 07.00 για τα σύνορα του Προµαχώνα. ∆ιέλευση συνόρων και σύντοµη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα, µέσα στα στενά του Στρυµώνα. Συνεχίζουµε µε προορι- σµό το Μοναστήρι της Ρίλα που βρίσκεται σε υψόµετρο 1147 µέτρων. Επίσκεψη στο µοναστήρι όπου θα δούµε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταµόρφωσης του Χριστού, τον µεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κοµψοτέχνηµα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το µοναστήρι στεγάζει επίσης µια πλούσια συλλογή από ανεκτίµητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, µια εθνογραφική συλλογή κοσµηµάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη µε 16.000 βιβλία. Συνεχίζοντας, φθάνουµε το απόγευµα στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
της επιλογής σας και ελεύθερος χρόνος.

2η ηµέρα: Σόφια (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση για το χιονοδροµικό κέντρο VITOSA (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει). Πρωινό και η σηµερινή µας ηµέρα είναι αφιερωµένη στη περιήγηση και γνωριµία της πόλης. Θα δούµε την Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Όπερα, την Εκκλησία σύµβολο της πόλης του Αλεξάνδρου Νέφσκι µε τους χρυσούς θόλους της. Συνεχίζοντας θα δούµε την Πανεπιστηµιούπολη, το µνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη µε την άσβεστη φλόγα, το άγαλµα του Τσάρου ελευθερωτή, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής, τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης, η µια επίσκεψη σε ένα από τα πολλά πολυκαταστήµατα η απολαύστε ένα καφέ στη υπέροχη λεωφόρο Βίτοσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση .
3η ηµέρα: Φιλιππούπολη (130 + 130 χλµ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισµένη στις όχθες του ποταµού Έβρου και ανάµεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας µε σηµαντική θέση στην οικονοµία, στο εµπόριο και στις επιστήµες. Θα επισκεφθούµε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό µουσείο Κουγιουµτζόγλου και το σπίτι του Λαµαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούµε το Ρωµαϊκό Θέατρο µε την πανοραµική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιµαρέτ τζαµί. Ελεύθερος χρόνος για µια γνωριµία µε την όµορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση µε φολκλορικό και λαϊκό πρόγραµµα.

4η ηµέρα: Σόφια – Σαντάνσκι – Θεσσαλονίκη (310 χλµ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για µια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Εναλλακτικά µπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το Μουσείο Κρύπτη του Αλ. Νέφσκι. Το µεσηµέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευµα αναχωρούµε για Θεσσαλονίκη και άφιξη νωρίς το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής:

Διάρκεια

Ημερομηνίες

Ξενοδοχεία

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Διατροφή

3

27-29/04

29/04-01/05

03-05/05

Sveta Sofia 4*

119

55 €

Ημιδιατροφή

Budapest 4*

119€

55 €

Πρωινό

129

55 €

Ημιδιατροφή

Ramada Princess 4*

129 €

55 €

Πρωινό

149 €

55 €

Ημιδιατροφή

4

26-29/04

29/04-02/05

02-05/05

Sveta Sofia 4*

159 €

75 €

Ημιδιατροφή

Budapest 4*

155 €

75 €

Πρωινό

165

75 €

Ημιδιατροφή

Ramada Princess 4*

169 €

80 €

Πρωινό

209 €

80 €

Ημιδιατροφή

 

Περιλαµβάνονται:

  • Μεταφορές µετακινήσεις µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο λεωφορείο του γραφείου µας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Επιλεγµένη διατροφή.
  • Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραµµα.
  • Συνοδό αρχηγό του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

∆εν περιλαµβάνονται: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύµατα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, προτεινόµενο ή εξ’ ιδίων.

Σηµείωση: Στην εκδροµή της Σόφιας ατην 3ήµερη εκδροµή, γίνεται ανάλογη αναπροσαρµογή του προγράµµατος.

Για τις αναχωρήσεις της Μεγάλης εβδοµάδας, η Ακολουθία της Ανάστασης γίνεται σε Ορθόδοξη εκκλησία

Facebook