Home » Φθινόπωρο » Εσωτερικό » 3ήμερη οδική εκδρομή Ξάνθη – Πομακοχώρια 26-28/10/18

3ήμερη οδική εκδρομή Ξάνθη – Πομακοχώρια 26-28/10/18

1η μέρα: Θεσσαλονίκη –Άβδηρα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη
Αναχώρηση στις 07:30. Αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη και έχοντας κάνει τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στα Άβδηρα, μια πόλη με ζωντανή ιστορία και πατρίδα μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας. Θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2000. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Βιστονίδα και τη λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος. Ο Αγ. Νικόλαος και η Παναγία που θα προσκυνήσουμε, προστατεύουν όχι μόνο τους ναυτικούς μα και τον πλούσιο υδροβιότοπο μιας λιμνοθάλασσας που είναι πολιτεία των ερωδιών και πατρίδα 262 ειδών πουλιών, ζώνη προστατευόμενη από την συνθήκη Ramsar. Θα γευματίσουμε εξ ίδιων όπου βολέψει το πρόγραμμα και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθεροι στη Ξάνθη. Θα περιπλανηθούμε ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά με σαχνίσια και αυλόπορτες, με γιασεμιά σε μια πανδαισία αρχιτεκτονικών ρυθμών. Διανυκτέρευση,.
2η μέρα: Ξάνθη – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Πομακοχώρια
Μετά το πρόγευμα θα ανηφορίσουμε για το μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας ένα μοναστήρι που πήρε το όνομα του από μια μικρή θαυματουργή εικόνα του 16ου αιώνα όπου η Θεοτόκος περιστοιχίζεται από τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ & Γαβριήλ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται κάτω από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης προς τα Πομακοχώρια. Αρκετά απομονωμένα έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών τους τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων κατοίκων τους. Περνώντας από Σμίνθη, Μίκυ, Γλαύκη θα καταλήξουμε στον Εχίνο (παλαιοτέρα Σαχιν) που ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εδώ λειτουργεί και μια από τις μουσουλμανικές ιερατικές σχολές (Μεντεσές) στην οποία εκπαιδεύονται μαθητές της μειονότητας της Θράκης. Αφού περιηγηθούμε στο χωριό, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ξάνθη – Νέστος – Δράμα – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα. Η διαδρομή μας σήμερα περνάει από την Σταυρούπολη Ξάνθης μπαίνει στο Ν. Δράμας και κατευθύνεται στον Ανατολικότερο κόμβο του, το Παρανέστι που είναι ο τελευταίος αξιόλογος ορεινός οικισμός. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο εντυπωσιακό χωμάτινο φράγμα που έχει σχηματίσει μια μεγάλη τεχνητή λίμνη. Είναι το φράγμα Θησαυρού ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Θα επισκεφτούμε τον υδροηλεκτρικό σταθμό και από το εξειδικευμένο προσωπικό θα μάθουμε για την οικονομική σημασία των έργων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Επόμενη στάση μας η Δράμα και το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας όπου θα γευματίσουμε εξ ιδίων. Στο δρόμο της επιστροφής μας θα συναντήσουμε το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης (προαιρετική επίσκεψη) το βραδυ φτάνουμε στην πόλη μας έχοντας γνωρίσει και ζήσει για λίγο τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων μιας ιδιαίτερης και ευαίσθητης περιοχής της πατρίδος μας.

Τιμή συμμετοχής:125 € το άτομο σε δίκλινο 

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 45€

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό
  • Τις διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Elena 3*.
  • Πρωινό
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Τέλος διαμονής (3€ το κάθε δωμάτιο).

Facebook