Home » Καλοκαίρι » Ελλάδα » 8ήμερη εκδρομή Χίος – Σμύρνη – Τσανάκαλε 14/07, 28/07, 04/08, 11/08, 25/08, 01/09

8ήμερη εκδρομή Χίος – Σμύρνη – Τσανάκαλε 14/07, 28/07, 04/08, 11/08, 25/08, 01/09

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Τσανάκαλε (470 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.00. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από την Μάδυτο στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
2η μέρα: Τσανάκαλε – Πέργαμο – Σμύρνη ( 210 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Πέργαμο όπου και θα γευματίσουμε εξ΄ ιδίων. Συνεχίζουμε για Σμύρνη. Πρόκειται για μια μεγαλούπολη, η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό κοντά στα 4 εκ και το δεύτερο σπουδαιότερο λιμάνι μετά την Κωνσταντινούπολη. Η συναισθηματική φόρτιση είναι δεδομένη, καθώς μπορεί να έχει περάσει κοντά στον ένα αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά για τους περισσότερους Έλληνες οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Σμύρνης το Σεπτέμβριο του 1922 αποτελούν εικόνες βαθιά τυπωμένες στο υποσυνείδητο τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Σμύρνη
Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πανέμορφη Σμύρνη. Το Αλσαντζάκ είναι μία περιοχή στο βόρειο άκρο της προκυμαίας της Σμύρνης και πρόκειται για την παλιά ελληνική συνοικία. «Το ασανσέρ της Σμύρνης ανακαινίστηκε πρόσφατα και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σμύρνης.Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σμύρνης παρουσιάζει μία εντυπωσιακή συλλογή από αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα που βρέθηκαν στην Πέργαμο, στην Ιασό, στην Αλικαρνασσό και στην αρχαία Σμύρνη. Καντιφέ Καλέ «Το κάστρο αυτό βρίσκεται στον
ομώνυμο λόφο, νότια της πλατείας Konak. Το όνομά του σημαίνει «βελούδινο κάστρο». Αιώνες τώρα αποτελεί σημείο – ορόσημο της πόλης . Το Καντιφέ καλέ στέκει πάνω από τις φτωχογειτονιές της Σμύρνης σε μία τοποθεσία που προσφέρει μία πανοραμική θέα στην πόλη και στο λιμάνι της. Το Kemeralti Bazaar είναι μία ιστορική αγορά, στο κέντρο της Σμύρνης, στην ομώνυμη συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και φαγητό εξ’ ιδίων. Ξεκούραση. Το απόγευμα μια βόλτα στην παραλία της Σμύρνης θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Σμύρνη – Έφεσσος – Τσεζμέ – (Χίος) ( 80 χλμ.)
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την Αρχαία Έφεσο. Η σημαντικότερη πόλη της αρχαίας Μικράς Ασίας, με το Ναό της Αρτέμιδος (ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου), το αρχαίο θέατρο , το μουσείο του Αγίου Ιωάννη, και το σπίτι της Παναγίας. Άφιξη στο Τσεσμέ, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Χίο. Άφιξη στην Χίο, και αναχώρηση για τη Βολισσό, γενέτειρα της Αγ. Μαρκέλλας, αμέσως μετά φτάνουμε για προσκύνημα στο μοναστήρι της Χιοπολίτιδας Αγίας. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από τη βρύση του Πασά, για να δούμε την Πέτρα του Ομήρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: Χίος (χώρα) – Καμποχώρια
Πρωινό, και αναχώρηση για τη Χώρα. Θα περιηγηθούμε στο Κάστρο της Χίου, με το παλατάκι των Γενοβέζων Ιουστινιάνι, τη σκοτεινή φυλακή, το Οθωμανικό νεκροταφείο κ.α., θα επισκεφθούμε τη βιβλιοθήκη του Κοραή, το λαογραφικό Μουσείο Αργέντη, το ναό της Μητρόπολης, και θα καταλήξουμε στο Βυζαντινό μουσείο και στον Εθνικό κήπο. Συνεχίζουμε για την παραλία του Μ. Λημνιώνα για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Λίγη ξεκούραση και θα επισκεφθούμε τα φημισμένα Καμποχώρια, και στη συνεχεία θα κάνουμε τη βραδινή μας βόλτα στην παραλία της Χώρας. Διανυκτέρευση.
6η μέρα: Μαστιχοχώρια – Ν. Μονή 
Πρωινό και αναχωρούμε για το μοναστήρι του Αγ. Μηνά. Συνεχίζουμε για τα Μαστιχοχώρια. Θα περάσουμε από τα Αρμόλια, το Πυργί, παραδοσιακό οικισμό που ονομάζεται και ζωγραφιστό χωριό για τα μοναδικά ξυστά που στολίζουν τις προσόψεις των σπιτιών. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Μεστά, μεσαιωνικό χωριό, πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Νέα μονή, παλιό ιστορικό μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1042 μ.Χ., και ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesko. Διανυκτέρευση.
7η μέρα: Χίος – Τσεσμέ – Αϊβαλί – Τσανάκαλε ( 212 χλμ. )
Πρωινό και επιβίβαση στο πλοίο από Χίο για Τσεσμέ, άφιξη και αναχώρηση για το Αϊβαλί, όπου θα πάρουμε την πρώτη γεύση (ίσως και την πιο δυνατή ) από άρωμα παλιάς Ελλάδας. Αποτελεί ένα νοσταλγικό όσο και φθαρμένο σκηνικό που θυμίζει τις ημέρες ακμής του μικρασιατικού ελληνισμού. Συνεχίζουμε για Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
8η μέρα: Τσανάκαλε – Τροία – Θεσσαλονίκη (470 χλμ.)
Πρωινό, και αναχώρηση για επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας ( το αρχαίο Ίλιον) όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη, το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Με πλοία θα περάσουμε στην απέναντι Ευρωπαϊκή ακτή από όπου και θα αναχωρήσουμε για Θεσσαλονίκη μέσο Κεσσάνης. Στάση για καφέ καθ΄οδόν. Διέλευση συνόρων Κήπων, στάση περιφερειακά στην Ξάνθη για καφέ.Το βράδυ άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής: 449€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 140€

Τιμή συμμετοχής για παιδί 3-12 ετών σε τρίκλινο: 349€

 

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία Canak / Barbaros 3* στο Τσανάκαλε, Smart 4* στη Σμύρνη, Sun Village 3* στη Χίο
  • Πρωινό & δείπνα στο Τσανάκαλε και Σμύρνη
  • Τα πλοία από Τσεσμέ – Χίος – Τσεσμέ και Εσέαμπατ – Τσανάκαλε – Εσέαμπατ.
  • Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων. Φόρος διαμονής (4,5€ ανά δωμάτιο)

Facebook