Home » Slider » 4ήμερη οδική εκδρομή στα Ζαγοροχώρια 06-09/04/18

4ήμερη οδική εκδρομή στα Ζαγοροχώρια 06-09/04/18

1η µέρα: Θεσσαλονίκη – Γρεβενά – Κόνιτσα – Αρίστη – Μολυβδοσκέπαστη – Τσεπέλοβο (370 χλµ.)
Αναχώρηση από το γραφείο µας στις 07.30. Κάνοντας την πρώτη στάση µας στα Γρεβενά για τον πρωινό καφέ µας, παίρνουµε το δρόµο για την Κόνιτσα. Ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου, βρίσκεται το µεγάλο µονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας, το οποίο κτίστηκε το 1870- 71. Χρόνος ελεύθερος στην ιστορική κωµόπολη και συνεχίζοντας το πλούσιο οδοιπορικό µας φθάνουµε εκεί που οι πρόποδες του όρους Νεµέρτσικα συναντούν τον Αώο ποταµό, κοντά στη συµβολή του µε το Σαραντάπορο και βρίσκεται η µονή Κοιµήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Το µοναστήρι, κατά την παράδοση, ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο Πωγωνάτο. Επόµενος σταθµός µας η Αρίστη στο δυτικό Ζαγόρι. Ένα πανέµορφο κεφαλοχώρι που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βίκος µε εκπληκτική θέα προς το οµώνυµο φαράγγι. Η µέρα µας θα τελειώσει στο Τσεπέλοβο. Χτισµένο σε υψόµετρο που ξεπερνά τα χίλια µέτρα, το Τσεπέλοβο είναι το µεγαλύτερο από τα Ζαγοροχώρια και βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της
Βόρειας Πίνδου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆είπνο. Χρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσουµε την περιφορά του Επιταφίου. ∆ιαν/ση.
2η µέρα: Μονοδένδρι – Κήποι ( 70 χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Μονοδένδρι. Το Μονοδένδρι διεκδικεί επάξια τη θέση ενός από τα οµορφότερα χωριά του Zαγορίου. Eκεί, σε υψόµετρο 1060µ. θα απολαύσουµε µια σπάνια θέα (από το µοναστήρι της Aγ. Παρασκευής, που χρονολογείται από το 1412) και ένα εξαιρετικό τοπίο. Χρόνος ελεύθερος για µια εξαιρετική χωριάτικη πίτα και έναν απολαυστικό καφέ. Συνεχίζοντας το ηµερήσιο πρόγραµµα µας φθάνουµε στους Κήπους. Η Μπάγια ή Κήποι είναι το µοναδικό χωριό του Ζαγορίου που είναι χτισµένο αµφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αγκαλιάσει την ιδιαίτερη οµορφιά του µε µια µόνο µατιά. Θα επισκεφθούµε τα τρία πέτρινα σπίτια που φυλάσσουν µέσα τους την ιστορία του τόπου και παρουσιάζουν µέσω των εκθεµάτων τους τις καθηµερινές δραστηριότητες και το µεράκι των κατοίκων της περιοχής αυτής. H ιδιωτική συλλογή του Αγάπιου Τόλη έχει εκθέµατα από τη λαϊκή ζωγραφική, την υφαντουργεία, την κεραµική, την επιπλοποιία και τη µεταλλοτεχνία του τόπου. Χρόνος ελεύθερος, και για γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε την Ανάσταση του Κυρίου, και θα δειπνήσουµε µε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.
3η µέρα: Γυφτόκαμπος (30 χλµ.)
Πρωινό σήµερα θα επισκεφθούµε τη Σαρακατσάνικη Στάνη, που βρίσκεται στη θέση Γυφτόκαµπος, περιοχής Σκαµνελίου, µέσα σε ένα κατάφυτο χώρο από έλατα και πεύκα. Καταλαµβάνει περίπου 20 στρέµµατα και η έκταση έχει παραχωρηθεί από το Υπ. Γεωργίας. Η Σαρακατσάνικη Στάνη λειτουργεί ως µοναδικό υπαίθριο Μουσείο που δείχνει µεταξύ των άλλων και τον τρόπο ζωής των κτηνοτρόφων Σαρακατσαναίων. Περιήγηση στο χώρο, και επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας , για το πασχαλινό παραδοσιακό γεύµα µας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουµε το αρχοντικό χωριό που µας φιλοξενεί. ∆ιαν/ση.
4η µέρα: Τσεπέλοβο – Γιάννενα – Θεσσαλονίκη ( 300 χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα Γιάννενα. Χρόνος για να περιηγηθούµε στην πόλη όπου πλανάται ακόµη ο ήχος του Ισλάµ, να επισκεφθούµε το κάστρο, το γραφικό νησάκι της κυρά Φροσύνης, να γευµατίσουµε εξ΄ ιδίων, και να πάρουµε τον δρόµο της επιστροφής. Κάνοντας στάση για ξεκούραση και καφέ, φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής: 249€ κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ 3* στο Τσεπέλοβο.
  • Ηµιδιατροφή (εορταστικά).
  • Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
  • Αρχηγό ξεναγό του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα προαιρετικό. ∆ηµοτικούς φόρους ξενοδοχείων.

Facebook