fbpx
Home » 28η Οκτωβρίου » 4ήμερη εκδρομή στη Λήμνο από 05/10 έως 08/10/2022 & 26/10-29/10/2022

4ήμερη εκδρομή στη Λήμνο από 05/10 έως 08/10/2022 & 26/10-29/10/2022

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος – Μύρινα

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 18:30 για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 21:30 για Λήμνο. Φτάνουμε στην όμορφη Μύρινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καβείρια – Κοντοπούλι – Άγιος Σώζων – Φαναράκι –  Μούδρος – Μύρινα

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία Φαναράκι. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και ξεκούραση. Αναχώρηση για επίσκεψη στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ν. Κούταλη – Κοντιάς – Πορτιανού –  Βάρος – Κότσινος – Μύρινα

Πρωινό. Αναχώρηση για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου  θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το χωριό Βάρος και να δούμε έναν κορμό 20 εκατομμυρίων ετών, από το απολυθωμένο δάσος της Λήμνου. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, το κάστρο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο θάρρος της Μαρούλας, η οποία, όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε, άδραξε το σπαθί του και όρμησε εμψυχώνοντας τους αμυνόμενους μαχητές που έλυσαν την πολιορκία. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λήμνος – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το οίκημα Σαχτούρη όπου στεγάζεται και η αίθουσα Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου, όπου εκτίθενται βιβλία της λημνιάς λογοτέχνιδας αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς επίσης και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μύρινας και απόπλους για Θεσσαλονίκη στις 12:15. Άφιξη στην πόλη μας στις 17:50 γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

 

Τιμή συμμετοχής : 215,00€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 100€

 

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση διαδρομής Καβάλα – Λήμνος – Θεσσαλονίκη
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, φόρος διαμονής

 

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Facebook