5ήμερη εκδρομή Γη της Ελιάς

5ήμερη εκδρομή Γη της Ελιάς

από

330.00

από

330.00

2310 566 865 & 2310 220 900

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από τα γραφεία  μας στις 06.30 Με καθ’ οδόν στάσεις στη Λάρισα και στη Λαμία για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο Μυστρά. Χρόνος ελεύθερος για ξενάγηση στην περίφημη καστροπολιτεία. Συνεχίζουμε για την Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό. Αναχώρηση για την Κορώνη για να θαυμάσουμε το ενετικό κάστρο και το γραφικό λιμάνι. Συνεχίζουμε για τη θαλασσινή πολιτεία της Μεθώνης και το παραθαλάσσιο κάστρο με το οκταγωνικό Μπούρτζι. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πύλο,  έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς με τις κεραμιδένιες στέγες να καθρεφτίζονται στα νερά του λιμανιού μαζί με τα κατάρτια των καϊκιών, το Νιόκαστρο που στέκει επιβλητικό στο ύψωμα ανάμεσα στα πεύκα, τη μεγάλη πλατεία των Τριών Ναυάρχων (με το μνημείο για την ιστορική ναυμαχία του Ναβαρίνου) με τα καφέ κάτω από τους φοίνικες και τον αιωνόβιο πλάτανο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Καλαμάτα για σύντομη περιήγηση και καφέ.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό. Αναχώρηση  για τα σπήλαια του Διρού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά λιμναία σπήλαια στον κόσμο, τα οποία αποτελούνται από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Η περιήγηση διαρκεί 45 λεπτά και πραγματοποιείται με βάρκα. Συνεχίζουμε για την ιστορική  Αρεόπολη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περιήγηση στα γραφικά πετρόστρωτα δρομάκια και στην κεντρική πλατεία, την πλατεία Αθανάτων, με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στη συνέχεια οδεύουμε στο μαγευτικό Γύθειο όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ και φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

Πρωινό. Αναχώρηση για τη Μονεμβασιά. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στα δρομάκια της παλιάς πόλης και στο κάστρο, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά, τις αψίδες, τα ενετικά οικόσημα, τις βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγίας Σοφίας. Συνεχίζουμε για την Πούντα από όπου θα πάρουμε το καράβι για την όμορφη Ελαφόνησο. Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το αντλεί από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία πολλά ήταν τα αρχαία ιερά της Θεάς Άρτεμης στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα λόγο της ύπαρξης πλήθους ελαφιών κόκκινου χρώματος. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Βόλτα στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο πολιούχος και προστάτης των Ελαφονησιωτών. Επιβίβαση το απόγευμα στο πλοίο και άφιξη στην Πούντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη . Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη.  Με απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας με υπέροχες εικόνες από την εκδρομή μας.

Ημερομηνίες

  • 22-26/06/2026 - 5ήμερη
  • 21-25/07/2026 - 5ήμερη
  • 18-22/08/2026 - 5ήμερη
  • 02-06/09/2026 - 5ήμερη

Αναχωρήσεις
H αναχώρηση γίνεται από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις μας (Θερμαϊκού 19, Νικόπολη) και από τα γραφεία μας Τσιμισκή 17 στο κέντρο της πόλης.

Πάρκινγκ
Δωρεάν Parking για το Ι.Χ. σας στις φυλασσόμενες εγκαταστάσεις μας (Θερμαϊκού 19, Νικόπολη Θεσσαλονίκης) για όσους έρχονται από άλλες πόλεις.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

Ηotel Maniatis με πρωινό 330€

+150€

Περιλαμβάνει

  • Τις μεταφορές με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Σπάρτη στο ξενοδοχείο Μανιάτης
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πούντα-Ελαφόνησος-Πούντα
  • Πρωινό
  • Φόρος διαμονής υπέρ Ελληνικού Δημοσίου
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.