fbpx
Home » Πακέτα προσφορών » 5ήμερη εκδρομή Βουκουρέστι – Καρπάθια 03-07/05/2024

5ήμερη εκδρομή Βουκουρέστι – Καρπάθια 03-07/05/2024

 

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/5/2024 : Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση από τα γραφεία μας στις 06.00 και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 4/5/2024 : Βουκουρέστι – Περιήγηση Πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα επισκεφτούμε το Παλάτι του Κοινοβουλίου, το επονομαζόμενο «Παλάτι του Τσαουσκέσκου» , αφού αυτός είχε τη βούληση για την ανέγερση του, το συγκρότημα που αποτελεί την έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ρουμανίας, θα δούμε τον Ναό της Σωτηρίας του Ρουμάνικου Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργεία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο, θα επισκεφτούμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, το Μουσείο του Χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο της Τέχνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη , την στρατιωτική Ακαδημία την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το κτήριο όπου στεγαζόταν τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρουμανίας στα χρόνια του Κομουνισμού κ.α. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση μα στο Βουκουρέστι με μία στάση για καφέ ή φαγητό στο πάρκο Βασιλέως Μιχαήλ Α΄ (Χερεστράου ήταν η παλιά ονομασία του) όπου  εφ όσων ο καιρός το επιτρέπει, θα έχουμε τη δυνατότητα όσοι θέλουμε να κάνουμε μία βόλτα με καραβάκι, στα νερά της λίμνης του πάρκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης, αλλά και στα σοκάκια του παλιού κέντρου της. Το βράδυ όσοι θέλουν θα έλθουν μαζί μας να παρακολουθήσουμε στα Ελληνικά την Αναστάσιμη Ακολουθία, στην Ελληνική εκκλησία.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 5/5/2024: Βουκουρέστι – «Πύργος Δράκουλα» – Μπρασώβ           

Μετά το πρωϊνό αφού θα έχουμε ξεκουραστεί από την προηγούμενη γεμάτη δραστηριότητες ημέρα, θα ξεκινήσουμε για τα θρυλικά Καρπάθια.  Διασχίζοντας την  κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, θα φτάσουμε στο Μπράν, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο του, που κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις και είναι γνωστό ως  «Πύργος του Δράκουλα». Ελεύθεροι για την αγορά διαφόρων αναμνηστικών ή για να γευτούμε τις πεντανόστιμες Ρουμάνικες «λιχουδιές του δρόμου» και συνεχίζουμε για το Μπρασώβ όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγκρα (Μαύρη Εκκλησιά) την μεγαλύτερη Ευαγγελική εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, την Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδος, την πλατεία Σφάτουλουϊ με το Διοικητήριο της Μεσαιωνικής πόλης, την πύλη του Σκέϊ κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 6/5/2024: Μπρασώβ – Σινάϊα– Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το Βουκουρέστι. Κατά τη διαδρομή, θα συναντήσουμε, χτισμένη μέσα στην κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, τη Σινάϊα, που αποκαλείται το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων».  Εδώ θα επισκεφτούμε  θα επισκεφτούμε το παλάτι του Πέλες, που ήταν η θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας, του Καρόλου Α΄. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε  το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε στην περιοχή από τον  Μιχαήλ Καντακουζηνό το 1695  και στο οποίο οφείλει την ονομασία της η πόλη. Ελεύθεροι στην πόλη για έναν καφέ και την αγορά διαφόρων αναμνηστικών και συνεχίζουμε για την Πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου θα είμαστε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθεροι στο κέντρο της πόλης για τις τελευταίες βόλτες στην παλιά πόλη αλλά και αγορές διαφόρων αναμνηστικών

ΤΡΙΤΗ 7/5/2024: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ και τους απαιτούμενους ελέγχους για τη διέλευση μας από τα Ρουμανοβουλγαρικά και Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

  

Τιμή συμμετοχής: 300,00 € το άτομο σε δίκλινο με πρωινό

Τιμή συμμετοχής: 370,00 € το άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή

Επιβάρυνση μονόκλινου : 110,00€ το άτομο

 Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στο Βουκουρέστι
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Μπρασώβ
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ημερησίως ανάλογα με την επιλογή σας
  • Ξεναγήσεις –Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό-ξεναγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Τα επιπλέον γεύματα, τις εισόδους αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων και ότι άλλο αναφέρεται  ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ! ! !