fbpx
Home » Χειμώνας » Εξωτερικό » 5ήμερη εκδρομή σε Βουκουρέστι – Καρπάθια 26-30/12/19

5ήμερη εκδρομή σε Βουκουρέστι – Καρπάθια 26-30/12/19

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι 

Αναχώρηση στις 06.00 για τα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος διαβατηρίων/ ταυτοτήτων, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Διασχίζοντας τη Βουλγαρία (Σαντάνσκι, Μπλαγκόεβγκραντ, Σόφια) και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην πόλη Ρούσε όπου περνώντας τη Γέφυρα Φιλίας πάνω από το Δούναβη μπαίνουμε στη Ρουμανία. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: Βουκουρέστι (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων. Επίσκεψη στο Παλάτι της Βουλής, το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ, χτισμένο το 1984 με εντολή του Νικολάε Τσαουσέσκου. Το δεκατεσσάρων ορόφων κτίριο, υψώνεται στα 80 περίπου μέτρα και καταλαμβάνει επιφάνεια 330.000 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει 3.200 δωμάτια, 60 διαδρόμους, 60 αίθουσες υποδοχής και ένα μεγάλο πυρηνικό καταφύγιο είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ενώ είναι φτιαγμένο από μάρμαρο, 3.500 τόνους κρύσταλλο και 900.000 τόνους ξύλο. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα και από τα πιο σημαντικά κέντρα της πολιτιστικής ζωής της χώρας είναι το παλάτι Romanian Athenaeum, χρονολογημένο το 1888, ένα εντυπωσιακό κτίριο σε νεοκλασικό στυλ με έναν πανέμορφο θόλο που σήμερα στεγάζει το Μέγαρο Μουσικής. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την Πλατεία της Επανάστασης, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την Ελληνική Εκκλησία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο κι ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καρπάθια

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια .Πρώτη μας στάση η Σινάια, “το μαργαριτάρι των Καρπαθίων” όπως αποκαλείται και σημαντικό χειμερινό θέρετρο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Θα επισκεφτούμε το Κάστρο Πέλες, θερινό ανάκτορο του βασιλιά Καρόλου Α’ χτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα, καθώς και το περίφημο μοναστήρι της Σινάια που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Κατακουζηνός. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, περιήγηση στην παλιά πόλη, επίσκεψη στη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθμού χτισμένη το 1477, καθώς και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Τελευταίος μας σταθμός το Μπραν όπου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο που έγινε γνωστό ως “Πύργος του Δράκουλα”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι 

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη μας στο σπίτι που διέμενε ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η οικογένεια του μέχρι το 1989, γνωστό με την ονομασία “Παλάτι της Άνοιξης”, που σήμερα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μουσείο του Χωριού με αυθεντικά δείγματα ρουμάνικης λαϊκής αρχιτεκτονικής. Το μουσείο της πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού ρουμάνικου χωριού δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές αντιπροσωπευτικές της υπαίθρου της Ρουμανίας. Το μουσείο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Πολλά από τα κτίρια είναι αυθεντικά και μεταφέρθηκαν σε κομμάτια στον χώρο του μουσείου απευθείας από την ύπαιθρο ενώ το παλιότερο σπίτι ανάγεται στον 17ο αιώνα. Η ξενάγηση μας θα κλείσει με τo  Πάρκο Χεραστράου, μια τεράστια έκταση πρασίνου που καταλαμβάνει 1870 στρέμματα, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου γύρω από την ομώνυμη λίμνη Χεραστράου, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή του έκταση. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1936 και με το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον του, είναι ιδανικό για βόλτες με ποδήλατα, για περπάτημα και άλλες αθλητικές δραστηριότητες ή για μια ρομαντική βαρκάδα στη λίμνη. Επίσης διαθέτει καφέ και εστιατόρια αλλά και μικροπωλητές με γλυκίσματα και μικροαντικείμενα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο κι ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη 

Πρόγευμα και ξεκινάμε για το ταξίδι της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

Τιμή συμμετοχής:

 • 250€ το ξενοδοχείο “CENTRAL” 4****

 • 280€ το ξενοδοχείο “MERCURE UNIRII” 4**** SUPERIOR

 

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας

 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Βουκουρέστι

 • 4 προγεύματα

 • 4 δείπνα

 • Οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με το πούλμαν του γραφείου μας , στη διάθεση σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Αρχηγός του γραφείου μας

 • Τοπικός ξεναγός

 • Οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Φ.Π.Α.

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Facebook