fbpx
Home » Slider » 4ήμερη εκδρομή στη Λήμνο 23-26/09 & 30/09 – 03/10/20 ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ!! ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!!

4ήμερη εκδρομή στη Λήμνο 23-26/09 & 30/09 – 03/10/20 ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ!! ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!!

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος – Μύρινα

Αναχώρηση από το γραφείο μας για το λιμάνι της Καβάλας στις 18.30. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 21:30 για Λήμνο. Φτάνουμε στην όμορφη Μύρινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μύρινα – Κούταλη – Πορτιανού – Κοντιάς – Πλατύς Γυαλός – Μύρινα

Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το οίκιμα Σαχτούρη όπου στεγάζεται και η αίθουσα Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου, όπου εκτίθενται βιβλία της λημνιάς λογοτέχνιδας αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς επίσης και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα. Αναχώρηση για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Μεταφορά στον Πλατύ Γυαλό και χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βάρος – Καβείρια – Κοντοπούλι – Κότσινας – Μύρινα – Παναγία Κακαβιώτισα.

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το χωριό Βάρος και να δούμε έναν κορμό 20 εκατομμυρίων ετών, από το απολυθωμένο δάσος της Λήμνου. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, το κάστρο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο θάρρος της Μαρούλας, η οποία, όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε, άδραξε το σπαθί του και όρμησε εμψυχώνοντας τους αμυνόμενους μαχητές που έλυσαν την πολιορκία. Εκεί θα επσκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πολιόχνη – Άγιος Σώζων – Μούδρος – Μύρινα – Καβάλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στην Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολυούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Επιστροφή στη Μύρινα για τις τελευταίες μας αγορές. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μύρινας και απόπλους για Καβάλα στις 15:00. Άφιξη στην Καβάλα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

Τιμή συμμετοχής : 200

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 60€

Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3*

  • Πρωινό

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση διαδρομής Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα

  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, φόρος διαμονής

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Facebook