fbpx
Home » Slider » 5ήμερη εκδρομή στη Μυτιλήνη

5ήμερη εκδρομή στη Μυτιλήνη

Αναχωρήσεις: 04-08/08, 18-22/08, 25-29/08 & 01-05/09/2020

μέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Μυτιλήνη 

Συγκέντρωση στο Γραφείο μας στις 10:00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 15:00 απόπλους για την Μυτιλήνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 22:30. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αγ. Ραφαήλ – Μανταμάδος – Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Πέτρα – Μόλυβος – Μυτιλήνη 

Πρωινό. Αναχώρηση για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Πέτρα για επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μύθημνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Αγιάσος – Πλωμάρι – Μυτιλήνη 

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μυτιλήνη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη 

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 14:15 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 21:45. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

 

Τιμή συμμετοχής: 240€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 80€

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.

  • Πρωινό στο ξενοδοχείο

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος

  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

  • Φόρος διαμονής

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Facebook