fbpx
Home » Slider » 5ήμερη εκδρομή στην Πάτμο – Λειψούς 23-27/09/21 για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

5ήμερη εκδρομή στην Πάτμο – Λειψούς 23-27/09/21 για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Πειραιά – Πάτμος 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 06.00. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15.00 για το νησί της Αποκάλυψης την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 23.20. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πάτμος

Πρωινό. Αναχώρηση για το σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου αποσύρθηκε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για να γράψει το προφητικό του έργο την Αποκάλυψη , που όπως λέγεται την έγραψε ο μαθητής του Πρόχορος καθ’ υπαγόρευσή του. Συνεχίζουμε για τη ξακουστή Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (1088 μ.Χ.) που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα. Επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής και στην Παναγία Διασώζουσα. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Πάτμος – Λειψοί – Πάτμος

Πρωινό. Αναχώρηση για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς, που η παράδοση τους θέλει να είναι η μυθική Ωγυγία, το νησί της νύμφης Καλυψούς. Στους Λειψούς θα επισκεφθούμε την Παναγία του Χάρου, σε μια ειδυλλιακή ως σήμερα τοποθεσία, κτισμένη από μοναχούς της Πάτμου, σε βυζαντινό ρυθμό, στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ. Ιερό κειμήλιο της εκκλησίας η εικόνα της Παναγίας, η οποία ιστορείται να κρατά τον Χριστό όχι ως βρέφος αλλά κρεμασμένο νεκρό στο σταυρό του μαρτυρίου. Γι’ αυτό και ονομάστηκε «Παναγιά του Χάρου». Επιστροφή στην Πάτμο. Χρόνος ελεύθερος. Παρακολούθηση του Εσπερινού στο σπήλαιο της Αποκάλυψης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πάτμος εν πλώ

Αναχώρηση και παρακολούθηση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Στη συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στο Κάθισμα των Αγίων Πάντων, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Σκάλας. Η παρουσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, “της πάντων χαράς” επεσκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση το χώρο, ως “Κάθισμα Παναγιάς Κουμάνας”. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραθαλάσσιες περιοχές Κάμπο και Μελόη. Γεύμα. Επιστροφή στη Χώρα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 23.55 για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η μέρα: Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Άφιξη στον Πειραιά στις 08:05. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μήλεσι, το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στην πόλη μας, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Τιμή συμμετοχής: 230€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!

70€ επιβάρυνση μονοκλίνου

Περιλαμβάνει:

 • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και συνοδεύει τους εκδρομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά-Πάτμο – Πειραιά σε οικονομική θέση.

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και παραμονή την τελευταία ημέρα ως αργά σε ξενοδοχείο στην Πάτμο

 • Πρωινό

 • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει :

Εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, η εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς , φόρος διαμονής και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Για το ταξίδι σας είναι απαραίτητα (από τις 13/09/21):

 1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 2. Η συμπλήρωση του έντυπου προεπιβίβασης για το πλοίο, το οποίο δίνεται από το γραφείο μας και συμπληρώνεται με την συνεργασία σας έχοντας μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • εμβολιασμό και με τις 2 δόσεις τουλάχιστον 14 ημέρες προ του ταξιδιού που αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 • πιστοποιητικό αρνητικού test PCR τελευταίων 72 ωρών που αποδεικνύεται με έγγραφο αποτέλεσμα.

 • Rapid test των τελευταίων 48 ωρών με έγγραφο αποτέλεσμα

 • πιστοποιητικό νόσησης εν ισχύ

3. Για την επιστροφή σας από το νησί, πρέπει να κάνετε rapid test, αν δεν είστε εμβολιασμένοι.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

Facebook