6ήμερη εκδρομή Κύθηρα

6ήμερη εκδρομή Κύθηρα

από

395.00

από

395.00

2310 566 865 & 2310 220 900

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από  τα γραφεία μας 7.00 . Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στη Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονεμβασιά . Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση  στα δρομάκια της παλιάς πόλης και στο κάστρο, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά, τις αψίδες, τα ενετικά οικόσημα, τις βυζαντινές εκκλησίες, με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγίας Σοφίας. Συνεχίζουμε  για το λιμάνι της Νεάπολης όπου θα πάρουμε το καράβι για τα Κύθηρα. Άφιξη στα Κύθηρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, στην περιοχή των Μυρτιδίων, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Κυθήρων, η  Ιερά Μονή Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στους χώρους της  Μονής. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα. Περίπατος στα γραφικά στενά, βόλτα στο ενετικό φρούριο με τη μαγευτική θέα σε τρία πελάγη, τα Αντικύθηρα, αλλά ακόμη και την Κρήτη! Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο παρακείμενο παραθαλάσσιο Καψάλι. Εδώ θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Προαιρετική κρουαζιέρα στην βραχονησίδα Χύτρα, με το Glass Bottom, όπου φυτρώνει το γνωστό λουλούδι  «Sempreviva» ( λουλούδι πάντα ζωντανό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, ψώνια. Συνεχίζουμε  για  το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  Μυλοπόταμο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για τον  Αβλέμονα, ένα από τα πιο  όμορφα χωριά των Κυθήρων. Χρόνος για μπάνιο, γεύμα, καφέ. Στην επιστροφή μας προς την Αγία Πελαγία επισκεπτόμαστε την Ιερά μονή του Οσίου Θεοδώρου όπου βρισκεται ο τάφος του Αγιοταφίτη Παντελεήμωνος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την Αγία Μόνη  με την πανοραμική θέα στο νησί. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα. Αναχώρηση για το Διακόφτι όπου παίρνουμε το καράβι για τη Νεάπολη. Συνεχίζουμε για την Πούντα από όπου θα πάρουμε το καράβι για την όμορφη Ελαφόνησο. Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το αντλεί από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα καθώς όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία πολλά ήταν τα αρχαία ιερά της Θεάς Άρτεμης στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα λόγο της ύπαρξης πλήθους ελαφιών κόκκινου χρώματος. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό στην μαγευτική παραλία του Σίμου. Επιβίβαση το απόγευμα στο πλοίο και άφιξη στην Πούντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Με απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ,φαγητό και ξεκούραση, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας με υπέροχες εικόνες από την εκδρομή μας.

Ημερομηνίες

  • 28/6-3/07/2026 - 6ήμερη
  • 18-23/07/2026 - 6ήμερη
  • 02-07/08/2026 - 6ήμερη
  • 30/08-04/09/2026 - 6ήμερη

Αναχωρήσεις
H αναχώρηση γίνεται από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις μας (Θερμαϊκού 19, Νικόπολη) και από τα γραφεία μας Τσιμισκή 17 στο κέντρο της πόλης.

Πάρκινγκ
Δωρεάν Parking για το Ι.Χ. σας στις φυλασσόμενες εγκαταστάσεις μας (Θερμαϊκού 19, Νικόπολη Θεσσαλονίκης) για όσους έρχονται από άλλες πόλεις.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

Hotel Venardos 3* & Ηotel Maniatis με πρωινό

28/6-3/07/2026

395€ | +160€ σε μονόκλινο

Hotel Venardos 3* & Ηotel Maniatis με πρωινό

18-23/07/2026

409€ | +175€ σε μονόκλινο

Hotel Venardos 3* & Ηotel Maniatis με πρωινό

02-07/08/2026

445€ | +185€ σε μονόκλινο

Hotel Venardos 3* & Ηotel Maniatis με πρωινό

30/08-04/09/2026

430€ | +170€ σε μονόκλινο

Περιλαμβάνει

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη-Κύθηρα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κύθηρα-Νεάπολη
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πούντα-Ελαφόνησος-Πούντα
  • Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Κύθηρα (Αγία Πελαγία ) Hotel Venardos 3*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Ηotel Maniatis στην Σπάρτη
  • Πρωινό
  • Φόρο ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνει

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.